De Nieuwe Meester

Het project De Nieuwe Meester is een nieuwbouwproject in Nieuw-West op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Johan Jongkindstraat. Het ligt vlak bij het ziekenhuis OLVG-West en op loopafstand van Amsterdam Lelylaan. Op de plek stond een oud kantoorgebouw. In het woongebouw zijn 66 hoogwaardige huurappartementen gerealiseerd. Lees hieronder verder.

Opdrachtgever
Nobillon Vastgoed, APF International
Architect
BNLA architecten
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Eric Lemstra, Robert Smit, Menno Heck
Aannemer
Friso Bouwgroep
Adres
Jan Tooropstraat 1-7
Aantal woningen
66
Overig programma
parkeergarage
Fotografie
Studio de Nooyer

Projectbeschrijving
Het project De Nieuwe Meester is een nieuwbouwproject in Nieuw-West op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Johan Jongkindstraat. Het ligt vlak bij het ziekenhuis OLVG-West en op loopafstand van Amsterdam Lelylaan. Op de plek stond een oud kantoorgebouw. In het woongebouw zijn 66 hoogwaardige huurappartementen gerealiseerd.

Dit complex bestaat uit 7 woonlagen met in totaal 66 appartementen (variërend van 50m2 zonder buitenruimte tot en met 80m2 met buitenruimte) en 40 parkeerplaatsen in de half verdiepte parkeergarage. Alle appartementen hebben een luxe keuken en een hoogwaardige badkamer en toilet. Bovendien hebben alle appartementen een externe berging van 5 m2 toegewezen in de parkeergarage.

De Jan Tooropstraat is de afgelopen jaren gestaag getransformeerd tot woonstraat en De Nieuwe Meester markeert de zuidentree van deze straat. De gevels van het woongebouw zijn opgetrokken uit rijk metselwerk. De gevel aan Jan Tooropstraat is voorzien van voordeuren aan de straat, met daarboven schijnbaar willekeurig verspringende balkons. Deze gevel past bij de Jan Tooropstraat als woonstraat en sluit aan bij het naastgelegen gebouw ‘Urban Garden’. De Johan Jongkindstraat is en blijft een belangrijke verbindingsstraat van de Ring met de Lelylaan en de achtergelegen wijken. Aan deze zijde is gekozen voor een strengere verdeling met deels inpandige balkons.

Bekijk archief
Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan