Amsterdamse Nieuwbouwprijs
De Warren winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024
De Warren in IJburg heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024 gewonnen, de publieksprijs voor nieuwbouw in de stad. Wethouder Reinier van Dantzig en Arno Visser van Bouwend Nederland hebben de prijs uitgereikt aan de bewoners, aannemer en architect. De Warren is de eerste wooncoöperatie van Amsterdam. Het is een sociaal en duurzaam gebouw met 36 betaalbare huurwoningen. Het project kreeg ruim 25% van de stemmen. Het gebouw is ontwikkeld door een groep Amsterdammers zelf en zij zijn collectief eigenaar en beheerder van het gebouw.
Amsterdamwoont.nl organiseerde dit jaar voor de 17de keer de Amsterdamse Nieuwbouwprijs, dé publieksprijs voor nieuwbouw in de stad. Samen met AT5, de gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland kunnen Amsterdammers hun favoriete nieuwbouwproject van het afgelopen jaar kiezen. Bijna 3.500 mensen hebben gestemd.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een nieuwbouwproject dat in het voorgaande jaar in Amsterdam is opgeleverd. Een publieksjury selecteert uit alle opgeleverde projecten tien finalisten. Iedereen kan vervolgens via deze site zijn stem op een van die projecten uitbrengen. Als Amsterdam Woont organiseren we de Amsterdamse Nieuwbouwprijs samen met de gemeente, omroep AT5 en Bouwend Nederland.

Winnaar-Amsterdamse-Nieubouwprijs-2024-Wooncoöperatie-De-Warren

Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan