Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021 voor Mi Oso in Zuidoost

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021 voor Mi Oso in Zuidoost

Nieuwbouwproject Mi Oso in Amsterdam Zuidoost heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021 gewonnen, de publieksprijs voor nieuwbouw in de stad. Het project kreeg dik twintig procent van de ruim 5.000 stemmen. Het project bestaat uit 42 koopwoningen en 84 sociale huurwoningen. Op zaterdag 26 juni (2021) reikten wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) en Dick Verhoeven van Bouwend Nederland de prijs uit aan de bewoners, Era Contour, Geurst & Schulze architecten en Eigen Haard.

Video’s tien finale-projecten bekijken

Net als negen andere projecten werd Mi Oso voor de finale genomineerd door een publieksjury. Van de tien finale-projecten heeft stadszender AT5 video-impressies gemaakt. Die kun je hieronder bekijken. Alle 53 projecten die meededen zijn tussen augustus 2019 en augustus 2020 in Amsterdam opgeleverd.

Veertiende editie Nieuwbouwprijs

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt elk jaar georganiseerd door AT5, de gemeente Amsterdam, Bouwend Nederland en Amsterdam Woont. De verkiezing vond voor de veertiende keer plaats.

Bekijk de video’s van de genomineerde projecten door op de afbeelding te klikken:

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.