Stemmen voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021, vanaf vrijdag 28 mei

Stemmen voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021, vanaf vrijdag 28 mei

De finale van de strijd om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs komt er weer aan. Vanaf vrijdag 28 mei kun je via deze pagina stemmen op jouw favoriete nieuwbouwproject. Tien projecten zijn genomineerd door een publieksjury van 181 Amsterdammers. Welke projecten dat zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Omroep AT5 maakt video-impressies van de projecten. Die kun je vanaf 28 mei op deze pagina bekijken, om je keuze te bepalen. De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een publieksprijs, dus iedereen kan zijn stem uitbrengen. Doe dus mee, vanaf vrijdag 28 mei, via deze pagina!

Bij deze editie gaat het om projecten die tussen augustus 2019 en augustus 2020 in Amsterdam zijn opgeleverd. Op zaterdag 26 juni wordt bekend welk project heeft gewonnen. Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) zal de prijs die middag uitreiken. De verkiezing vindt voor de veertiende keer plaats. De organisatie is in handen van Amsterdam Woont, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, AT5 en Bouwend Nederland.

Hieronder kun je filmpjes van de 10 genomineerde projecten van vorig jaar (2020) bekijken, waaronder ook het winnende project: Eerste Oosterparkstraat 88-126. Allemaal gemaakt door AT5. Vanaf 28 mei staan hier de filmpjes van de dit jaar (2021) genomineerde projecten.