Zwaanshoek

Nieuwbouw in Zwaanshoek

Zwaanshoek (gemeente Haarlemmermeer) werd ooit Bennebroekerbuurt genoemd. Men zag het dorp als buurdorp van Bennebroek. In de jaren zeventig groeide Zwaanshoek echter uit tot een volwaardig en zelfstandig dorp. Aan de oude kern, met vrijstaande woningen langs de Bennebroekerweg en de Ringdijk, werd in die jaren een nieuwe woonwijk toegevoegd. Een wijk met ruime eengezinswoningen, een eigen basisschool en een kleine supermarkt. Die basisschool is bekend om zijn kwaliteit van onderwijs. Om die reden trekt de school ook kinderen van buiten het dorp, met name uit Hoofddorp.

Levendig verenigingsleven, hechte gemeenschap

Het dorp kent van oudsher een levendig verenigingsleven (onder meer tennis, bridge en volleybal). De gemeenschap is nog altijd heel hecht. Hoe het dorp aan zijn naam komt? Dat is te danken aan de grote aantallen zwanen die hier na de drooglegging van de Haarlemmermeer voorkwamen.

Nieuwbouwprojecten in Zwaanshoek

Ook in Zwaanshoek vindt nieuwbouw plaats. Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod dat bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws.

Bron: www.onderzoek.haarlemmermeergemeente.nl | Fotografie: Kees van der Veer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan