Weespersluis

Nieuwbouw in Weespersluis, Weesp

Weespersluis is een nieuwbouwlocatiebij het pittoreske vestingstadje Weesp en ligt mooi centraal. Met de fiets ben je zo in het centrum van Weesp. Ook de binnenstad van Amsterdam ligt niet ver weg. Vanaf NS-station Weesp, op een paar honderd meter, vertrekt ieder kwartier een trein die je in tien minuten naar de hoofdstad brengt. En op een mooie zondagmiddag sta je in no time in de bossen van Natuurmonumenten of op de Blaricumse heide.

Weespersluis: nieuwbouwprojecten tussen groen en water

Weespersluis is anders dan veel andere nieuwbouwwijken. Groen en water zijn dominant, mede dankzij waterplas de Gouw. Zo blijft deze uitbreiding van Weesp de sfeer van een buitengebied houden. Het wordt daarom geen nieuwbouwwijk genoemd, maar een ‘woonlandschap’.

2.750 nieuwbouwwoningen

Toch is het de bedoeling dat in Weespersluis uiteindelijk zo’n 2.750 woningen komen. Daarvan zijn er al heel wat gerealiseerd en bewoond. Al die nieuwbouw is en wordt verdeeld over drie deelgebieden: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Op deze pagina vind je het aanbod dat voor Weespersluis bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws.

Bronnen: www.amsterdamwoont.nl en www.weespersluis.nl | Fotografie: Isabel Nabuurs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan