Amsterdam

Nieuwbouw en zelfbouw in Amsterdam

Eeuwenoude panden met sierlijke gevels, smalle steegjes, verborgen hofjes, sfeervolle grachten met eindeloos veel bruggen, monumentale gebouwen, overal galeries en winkels, en onvoorstelbaar veel restaurants, cafés en terrassen. Het centrum van Amsterdam laat op iedereen een onuitwisbare indruk na. Maar de hoofdstad heeft veel meer te bieden dan die prachtige binnenstad die als een levende ansichtkaart op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Waarom Amsterdam zo’n aantrekkingskracht heeft

Internationale trekpleisters die Amsterdam rijk is, zijn onder meer het Rijksmuseum (met als eeuwige blikvanger Rembrandts Nachtwacht), het Stedelijk Museum (voor moderne kunsten), het Van Gogh Museum, het Rembrandthuis en kunstmuseum Hermitage Amsterdam. Maar mensen komen ook naar Amsterdam voor het Concertgebouw, Koninklijk Theater Carré, Muziekgebouw aan ’t IJ en EYE Filmmuseum. En wat te denken van het Anne Frank Huis, waar het verhaal van de Holocaust op een intieme en daardoor juist zo indringende manier verteld en inzichtelijk gemaakt wordt.

Nog veel meer attracties

Nog meer attracties: dierentuin Artis (een van de oudste dierentuinen ter wereld), de botanische tuin Hortus Botanicus (uit 1683!), het Scheepvaartmuseum, het Vondelpark, de Portugese Synagoge, NEMO Science Museum en het Paleis op de Dam.

Hotspots in Amsterdam op fietsafstand van elkaar

Het is echt veel te veel om op te noemen. En het mooie is: al die hotspots liggen op fietsafstand van elkaar. Want hoewel Amsterdam in allerlei opzichten een wereldstad is, zijn de afstanden zo Nederlands als wat. Zelfs als je in Amsterdam Noord moet zijn, kan dat met de fiets. Diverse veerpontjes brengen je zo naar de overkant van het IJ.

Nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels in Amsterdam

Op tal van plekken in Amsterdam vindt nieuwbouw en ook zelfbouw plaats. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van het aanbod dat bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws. En zoek je specifiek naar nieuwbouwaanbod per stadsdeel en/of (grotere) nieuwbouwlocatie, dan hebben we dat netjes voor je gerangschikt.

Bronnen: www.amsterdam.nl en www.iamsterdam.com | Meer over zelfbouw in Amsterdam: www.amsterdam.nl/zelfbouw | Fotografie: Depositphotos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan