Nieuws
14 november 2020

Nieuwe kavels voor bouwgroepen op Centrumeiland in Amsterdam. Binnenkort inschrijven

Zelf je woning bouwen in Amsterdam, in een bouwgroep en dus samen met je toekomstige buren. Het kan binnenkort weer op twee plekken op Centrumeiland (IJburg). In december brengt de gemeente daar twee kavels voor collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) op de markt. De inschrijving staat open voor alle bouwgroepen die geregistreerd staan in de Kaartenbak van de gemeente. 

Belangstelling voor nieuwe CPO-kavels in Amsterdam? Eerst registreren

In die Kaartenbak zitten bouwgroepen die op zoek zijn naar een kavel in Amsterdam. Ken jij mensen waarmee je gezamenlijk een woongebouw wil (laten) bouwen? Registreer je dan op tijd via die Kaartenbak als je belangstelling hebt voor (een van) de twee kavels op Centrumeiland. Wil je wel je woondroom met anderen realiseren, maar liever geen ‘eigen’ bouwgroep beginnen? Sluit je dan aan bij een al bestaande bouwgroep. Dat kan tijdens de online Zelfbouwmarkt van zaterdag 28 november. Tijdens dit online event kun je kennismaken met bouwgroepen die al een zelfbouwlocatie hebben, maar nog wel plek hebben voor nieuwe leden. Aanmelden voor de online Zelfbouwmarkt kan hier.

Binnenkort meer informatie over CPO-kavels Centrumeiland

Hoeveel woningen op de twee CPO-kavels op Centrumeiland gebouwd kunnen worden, wordt binnenkort bekendgemaakt via de website van de gemeente. Daar vind je ook het nu beschikbare kavelaanbod in heel Amsterdam, ook voor individuele zelfbouw en samen in het klein (zelfbouw met enkele anderen).

Bekijk overzicht