Nieuws
16 november 2020

Zelf je huis bouwen in Amsterdam, alleen of met anderen? Bezoek de online Zelfbouwmarkt (za 28 november)

Wil jij zelf een huis bouwen in Amsterdam? Alleen of met anderen? Of in een bouwgroep voor betaalbare (huur)woningen? En ben je benieuwd welke zelfbouwkavels in Amsterdam beschikbaar zijn? Meld je dan aan voor de online Zelfbouwmarkt op zaterdag 28 november. Tussen 12.00 en 16.00 uur kom je – online – alles te weten over het beschikbare kavelaanbod, de verschillende vormen van zelfbouw, en hoe zelfbouw in z’n werk gaat.

Online Zelfbouwmarkt: zelfbouw in allerlei varianten, actueel aanbod zelfbouwkavels

Je kunt in Amsterdam op verschillende manieren zelf je woning bouwen. Het kan via een wooncoöperatie (waarbij je samen met anderen betaalbare huurwoningen bouwt), CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap: samen met een groep andere zelfbouwers), samen in het klein (samen met énkele andere zelfbouwers), MO (mede-opdrachtgeverschap: samen met een groep, waarbij een professionele ontwikkelaar veel werk uit handen neemt) en individueel (waarbij je, eventueel met een architect, helemaal zelf je huis ontwerpt). Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Hoe ziet het proces er uit? Hoe lang duurt het? Wat moet je ervoor doen? Wat gaat het ongeveer kosten? Wat kom je onderweg zoal tegen? En welke kavels komen er op de markt? Op deze en tal van andere vragen krijg je tijdens de online Zelfbouwmarkt antwoord. Je komt ook meer te weten over erfpacht en duurzaam bouwen.

Aansluiten bij bestaande bouwgroep

Wil je graag je woondroom met anderen realiseren, maar geen ‘eigen’ bouwgroep beginnen? Sluit je dan aan bij een bestaande bouwgroep. Ook dat kan tijdens de online Zelfbouwmarkt.

Online Zelfbouwmarkt: geen risico op besmettingen

De gemeente Amsterdam organiseert de jaarlijkse Zelfbouwmarkt deze keer online vanwege de coronacrisis. Door het evenement helemaal virtueel te maken, is er geen kans op besmettingen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het evenement volgt binnenkort op www.amsterdam.nl/zelfbouw. Wil je er virtueel bij zijn? Meld je dan hier aan. Dan krijg je bijtijds een toegangscode toegestuurd om in te loggen.

Foto: Gemeente Amsterdam.

Bekijk overzicht