Nieuws
30 juni 2024

Binnenkort in verhuur: twee-, drie- en vierkamerappartementen in Holland Park in Diemen, nabij Amsterdam

De vrijheid en het gemak van huren, het comfort van nieuwbouw en de nabijheid van Amsterdam. Je combineert het allemaal in de vrije sector huurappartementen van nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen. Binnenkort start de verhuur van de appartementen in de laatste drie gebouwen. Het gaat om 296 twee-, drie- en vierkappartementen met woonoppervlaktes van 49 tot 113 vierkante meter en een buitenruimte. De kale huurprijzen beginnen bij 1.075 euro per maand. Meld je nu alvast aan via de projectsite, dan hoor je vanzelf wanneer de inschrijving start.

Wonen in nieuwe stadswijk Holland Park, het Venetië van Diemen

Holland Park ligt in Diemen-Zuid en grenst praktisch aan Amsterdam. Het is een nieuwe stadswijk die vanwege zijn grachten ook wel het ‘Venetië van Diemen’ wordt genoemd. Behalve grachten is ook de groene parkstrook die door de wijk loopt kenmerkend voor Holland Park. En natuurlijk de moderne woongebouwen, die vaak iets weg hebben van Amsterdamse grachtenpandenddd. Maar dan in een eigentijdse jas. Die karakteristieke, stedelijke uitstraling komt ook terug in de drie gebouwen waarvan de verhuur binnenkort start. Het gaat om twee torens en een omliggend gebouw, met opvallende en kleurrijke gevels.

Huurappartementen Holland Park, met twee, drie of vier kamers, fraai afgewerkt

Achter die gevels bevinden zich de huurappartementen. De woonoppervlaktes daarvan lopen uiteen van 49 tot 113 vierkante meter. De woningen hebben twee, drie of vier kamers, een inpandige berging en een buitenruimte. Ze worden fraai afgewerkt en voorzien van vloerverwarming (per vertrek regelbaar), een moderne keuken met inbouwapparatuur en een complete badkamer en toilet. Je hoeft alleen de vloer nog te leggen en de muren te sausen of te behangen, dan kun je gaan inrichten en wonen. Heel fijn: elk appartement heeft een videofoon en glasvezel voor razendsnel internet. De kale huurprijzen variëren van 1.075 tot 2.100 euro per maand.

Supermarkt op begane grond, parkeren onder het gebouw

Op de begane grond komen allerlei voorzieningen, waaronder een supermarkt. Je boodschappen haal je dus echt om de hoek. En ónder de gebouwen parkeer je je auto. Tenminste, als je bij je appartement een parkeerplaats huurt.

Herkenbare architectuur met identiteit en karakter

Een van de torens valt extra op, dankzij de ‘gekartelde’ bovenkant van de gevel, die doet denken aan een kroon. Zo is het ook bedoeld, zegt architect Joris Deur op de projectsite: “Het is de kroon, het slotstuk van het gebied.” Herkenbaarheid was bij het ontwerp van de gebouwen dan ook heel belangrijk, legt supervisor Sjoerd Soeters uit, eveneens op de projectsite: “In Holland Park wilden we een intieme, stedelijke woonplek ontwikkelen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een plek met identiteit en karakter. Je herkent het gebouw waar je woont, omdat het metselwerk, de gevels en de kozijnen van ieder gebouw uniek zijn.”

Binnentuin en gezamenlijke huiskamer om je buren te ontmoeten

Elkaar ontmoeten, zegt Soeters. Om dat zo makkelijk mogelijk te maken, is er een fraaie binnentuin en ook een gezamenlijke huiskamer. Een community manager, die voor de hele wijk werkt, helpt bij het organiseren van leuke activiteiten. Daar komt bij dat de buitenruimte van Holland Park zich bij uitstek leent voor sociaal contact. Met dank aan de parkstrook, de waterpartijen en de speelplekken die de wijk inmiddels heeft. En aan het toenemende aantal voorzieningen, zoals winkels, horeca en sportvoorzieningen.

Snel met de tram vanuit Holland Park naar centrum Amsterdam, ook dicht bij parken en natuur

Holland Park is een nieuwe stadswijk met straks zo’n 6.000 woningen. Een flink deel daarvan is al gebouwd en bewoond. Je woont hier overal dichtbij. Als je zin hebt in de drukte van de stad, dan pak je op loopafstand de tram, die je in tien minuten naar het centrum van Amsterdam brengt. Wil je wandelen of sporten in de natuur? Dan neem je de metro. Die brengt je in vijf minuten naar de Gaasperplas. Of je fietst naar een van de parken in Diemen.

Binnenkort start verhuur! Meld je aan en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een huurappartement in een van deze gebouwen in Holland Park? Meld je dan nu aan als belangstellende via de projectsite. Dan hoor je vanzelf wanneer de verhuur start. Naar verwachting is dat binnenkort. De verwachte oplevering is immers als komend najaar!

Bekijk overzicht