Nieuwbouw in Zuid

Amsterdam Zuid is een gewilde plek om te wonen. Het bestaat uit diverse populaire buurten als De Pijp, Rivierenbuurt, Museumkwartier en het gebied rond het Stadionplein.

Nieuwbouw in Amsterdam Zuid

De grootste nieuwbouwlocatie in Amsterdam Zuid is de Zuidas. Deze loopt vanaf de Amstel aan weerszijden van de ring A10 tot aan de Schinkel aan de westzijde van Stadsdeel Zuid. Alhoewel dit gebied bekend staat als kantorenlocatie, worden er ook diverse woontorens gebouwd. De komende jaren wordt het aanbod nog eens verdubbeld.

Ook op en rond het Stadionplein wordt nieuw woningaanbod toegevoegd. Op de voormalige parkeerplaats zijn op dit moment twee appartementencomplexen in aanbouw.

In de populaire buurt De Pijp is onlangs begonnen met het Asscherkwartier. In en achter het voormalig gemeentearchief wordt een mix van appartementen en stadswoningen ontwikkeld.

Video’s over Amsterdam Zuid


Video over nieuwbouwproject Stadionplein, naast het Olympisch Stadion (april 2016).


Video over het behoud van het Olympisch Stadion en de woningen eromheen (april 2016).


Video over studentenwoningen op de Zuidas in Amsterdam (februari 2016).


Video over de bouwplannen voor de komende jaren op de Zuidas in Amsterdam (februari 2016).


Video over de oplevering van appartementencomplex Rivers op de Zuidas in Amsterdam (februari 2016).

Voorzieningen

Amsterdam Zuid biedt vele parken. Het Vondelpark is ongetwijfeld de bekendste, maar ook het Sarphatipark in De Pijp, het Amstelpark langs de Amstel en het Beatrixpark naast de RAI biedt bewoners een plek voor een wandeling.

Het Museumplein biedt plaats aan de bekendste musea van Nederland: het Rijksmuseum, het Vincent van Goghmuseum en het Stedelijk Museum. Tegenover het Museumpein staat het wereldberoemde Concertgebouw.

Alle buurten hebben ook hun eigen winkelgebieden. In de Pijp zijn de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat met ertussen de Albert Cuypmarkt en de Ceintuurbaan. Naast het Vondelpark loopt de PC Hooftstraat met de chique winkels. In Oud-Zuid loopt de Beethovenstraat. Buitenveldert heeft het onlangs volledig gerenoveerde Gelderlandplein. Het Olympiaplein biedt ook een divers aanbod en tot slotte is het Hoofddorpplein ook een gewilde winkelplek.

 

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.