LIFE

Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling, Porten Development
Architect: VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering
Stadsdeel: West
Aannemer: Hillen & Roosen
Adres: Revaleiland 3-111, 4-170
Aantal woningen: 131
Overig programma: 3.800 m2 voorzieningen (o.a. gezondheidscentrum, horeca), parkeergarage
Fotografie: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

Projectbeschrijving
Het project LIFE bevindt zich op het Revaleiland in de Houthaven. Het is een duurzaam appartementengebouw dat is ontworpen voor zestigplussers die willen blijven wonen en leven zoals ze gewend zijn. In het gebouw bevinden zich 131 appartementen in een mix van koop, vrije sector en sociale huur rondom een gezamenlijke binnentuin. Bijzonder is dat op deze (dure) plek in de stad ook ruimte is gemaakt voor sociale huurwoningen. In het pand bevinden zich ook nog verschillende zorgfuncties.

In LIFE zijn 59 vrije sector huurappartementen voor betrokken senioren die zorgen voor en geven om elkaar. Die samen volop in het leven staan. De 39 sociale huurwoningen bevinden zich in een coöperatie, een woongroep voor 60-plussers die samen uiteenlopende activiteiten organiseren. De bewoners doen ook een deel van het beheer van het gebouw zelf. De woningen in LIFE hebben een WoonKeur Zorg Pluspakket certificaat, alle zorg is er mogelijk.

Daarnaast zit er LIFE een vestiging van zorgorganisatie Cordaan met woningen waar zij intramurale zorg aan kwetsbare ouderen bieden, ‘Het Spaarnhout’. Er zijn zes groepswoningen voor PG-cliënten en er is een speciale ontmoetingsplaats voor de lokale bewoners, ‘De Buren’, waar dagbesteding aangeboden wordt. Op de begane grond bevinden zich, naast commerciële horeca, een gezondheidscentrum met een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, apotheek en thuiszorg.

Supervisor van het gebied Sjoerd Soeters heeft bepaald welke sfeer de zeven nieuwe eilanden in Houthaven moeten uitstralen. Voor dit eiland is dat ‘Amsterdamse School’. Je ziet de Amsterdamse School architectuur bij LIFE, met ‘een voetje en een hoedje’, terug in de robuuste bouwblokken, karakteristieke voordeuren, afwisselende gevels, ornamenten en metselwerkpatronen.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.