De Dichters – Komrij, Slauerhoff

Opdrachtgever: Eigen Haard
Architect: Heren 5 Architecten
Stadsdeel: West
Aannemer: Heddes Bouw & Ontwikkeling
Adres: Berceusestraat 2-40, Meimorgenstraat 31-45, 98-148, Lidewijdepad 100-178, Leeuwendalersweg 222-228, Elfendansstraat 95-111
Aantal woningen: 106
Fotografie: Luuk Kramer

Projectbeschrijving
Het project De Dichters – Komrij, Slauerhoff is een vervolg op de vernieuwing van de Kolenkitbuurt. Het project van woningcorporatie Eigen Haard bestaat uit twee stoere baksteen woonblokken. Het gebouw Komrij bestaat uit 50 koopwoningen en Slauerhoff uit 56 sociale huurwoningen.
Bij de koopwoningen kregen huurders van een sociale huurwoning van Eigen Haard of van één van de andere woningcorporaties in Amsterdam voorrang. Zo ontstaat doorstroming op de huizenmarkt. De kopers laten immers sociale huurwoningen achter, waarna deze weer aangeboden kunnen worden aan andere mensen. Woningen die na een halfjaar niet aan doorstromers verkocht zijn, zijn in de vrije verkoop gebracht.
Het woonprogramma rond de binnenhoven met parkeren en opgetilde ‘tuinen’ van de grondgebonden gezinswoningen aan de straatjes, tot appartementen en studio’s op de koppen is optimaal gepositioneerd om in deze buurt fijn stedelijk maar toch in de luwte te wonen. De 38 koopappartementen in gebouw Komrij hebben woonoppervlaktes van 45 tot tachtig vierkante meter. De gezinswoningen zijn ruim 110 vierkante meter groot. De bouw van De Dichters is het vervolg van de vernieuwing van de Kolenkitbuurt.
Bestaande bomen en groen in de vorm van gemetselde bloembakken in de woonstraatjes en hagen aan de buitenzijde van de blokken geeft privacy en een plek om even te zitten, te staan om met je buren te praten of op je kind te letten.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.