Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Coöperatieve Vereniging Superlofts Buiksloterham
Architect Marc Koehler Architects
Stadsdeel Noord
Nieuwbouwlocatie Buiksloterham
Aannemer Vink Bouw
Projectnaam Superlofts Buiksloterham
Adres Christoffelkruidstraat 74-104, Ridderspoorweg 119-125
Aantal woningen 19

Superlofts Buiksloterham: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Het betreft hier negentien woningen die onder de naam Superlofts in de markt zijn gezet. Het project is ontwikkeld door MKA, waarbinnen bewoners hun eigen droomloft kunnen samenstellen binnen een vast ruimtelijk en financieel kader. Het Superloft-concept komt zo tegemoet aan de wensen van kopers met een unieke lifestyle op zoek naar op maat gemaakte woningen of casco klushuizen.

De Superlofts communities zijn georganiseerd in coöperaties die toekomstige bewoners bijeen brengen, al voordat het gebouw en hun woningen zijn ontworpen. Het potentieel voor bottom-up initiatieven creëert zo een actieve kopers-participatie en resulteert uiteindelijk in hechte sociale netwerken. Superlofts deelnemers beïnvloeden vanaf het begin de invulling en uitwerking van het gebouw, waardoor vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. Omdat de gebouwstructuur zo flexibel is, kunnen extra voorzieningen eenvoudig tegen minimale kosten in het ontwerp worden opgenomen. Zo zijn er gemeenschappelijke ruimtes, een, dakopbouw, warmtepompen en zonnepanelen, elektrische oplaadpunten etc. Er zijn lofts met een casco vloeroppervlak van 42 m2 tot 99 m2 en een hoogte van 5,45 m.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.