Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Coöperatief Nova Zembla Lofts
Architect ArchitectBNA.NL Hans Oudendorp
Stadsdeel Noord
Aannemer De Geus Bouw
Projectnaam Nova Zembla Lofts
Adres Ridderspoorweg 135-169
Aantal woningen 20
Overig programma 3 bedrijfsruimten

Nova Zembla Lofts: genomineerd voor de Amsterdams Nieuwbouwprijs 2017

Nova Zembla Lofts in Buiksloterham is ontwikkeld via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Op deze zelfbouwkavel zijn twintig casco lofts voor wonen/werken en twee commerciële ruimten gerealiseerd. Het project is een samenwerking tussen de bouwgroep en het team van Nova Zembla Lofts: ArchitectBNA.NL Hans Oudendorp, De Geus Bouw en procesbegeleider CRUQ-S. Inspiratie voor het ontwerp zijn de lofts in de oude fabrieken in Brooklyn, New York.

De eenheden hebben afmetingen van 36 tot 118 m2, een plafondhoogte van maar liefst 3,40 m en een of twee royale terrassen van 13 m2. Alle lofts zijn ‘casco-comfort’ opgeleverd. Bouwgroepleden waren vrij in het maken van de indeling en afbouwkeuzes. Dit resulteerde in tweeëntwintig unieke woon- en werkruimten. Het casco is een kloek gebouw, een poortgebouw en een toren van acht lagen verbonden via een gemeenschappelijk recreatiedek van ca. 300 m2, uitgevoerd in rode baksteen met verdiepingshoge glaspuien en donkere aluminium kozijnen. Op het dak zijn PV-panelen geplaatst. Het trappenhuis is aan de gevel geplaatst, volgens het ‘active house’ principe om beweging te stimuleren, en levert een weergaloos uitzicht over de stad op.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.