Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Coöperatieve Vereniging Buiksloterham
Architect BNB Architecten, BO6 architecten
Stadsdeel Noord
Nieuwbouwlocatie Buiksloterham
Aannemer Sprangers Bouwbedrijf
Projectnaam BlackJack
Adres Ridderspoorweg 185-265
Aantal woningen 32
Overig programma bedrijfsruimte, horeca, galerie, praktijkruimte, hotel

BlackJack: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Op het industrieterrein de Buiksloterham is een nieuwe gebiedsontwikkeling gerealiseerd met de bouw van een aantal energie neutrale CPO’s. BlackJack is met 5.200 m2 het grootste gebouw. Het betreft een geheel glazen woonwerkcomplex met op iedere verdieping rondom karakteristieke doorlopende balkons, eindigend met een schuin dak dat geheel is geoptimaliseerd voor de 250 pv -cellen. Het gebouw bestaat uit 32 woningen, horeca, een familieappartementenhotel, een traiteur, een galerie en twee praktijkruimten.

De medeopdrachtgevers bestaan uit een mix van starters, carrièrestellen, vrijgezellen en ouderen. Alle woningen zijn verschillend, geheel ontworpen met en per bewoner en variëren in oppervlakte van 45 tot en met 200 m2, van studio’s tot maisonnettes. Met dit energie neutrale gebouw is maximaal ingezet op duurzaamheid. Toegepast zijn een WKO, vloerverwarming en koeling, PV-panelen, douche WTW, hotfill, ledverlichting, hoge isolatiewaarden en grote overstekken. Daarnaast zorgt een kolommen casco in combinatie met een slimme vloer, extra technische logistiek en een zelf in te delen gevel voor een zelf te bepalen woninggrootte en geheel vrij indeelbare plattegronden, zowel nu als in de toekomst. De extra hoogte en transparante gevel zorgen voor maximaal licht, lucht en spectaculair uitzicht. Het gemeenschappelijke groene dak van de laagbouw is toegankelijk vanaf de bergingen in het hoofdgebouw op de tweede verdieping.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.