Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever G&S Vastgoed, Syntrus Achmea
Architect Inbo
Stadsdeel Zuid
Aannemer Boele & Van Eesteren
Projectnaam 900 Mahler
Adres George Gershwinlaan 432-518, Gustav Mahlerlaan 843-999
Aantal woningen 126
Overig programma 1.100 m2 winkels, horeca, sportschool

900 Mahler: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017

Het aan de Gustav Mahlerlaan gelegen gebouw 900 Mahler telt 22 verdiepingen, bevat 126 woningen en een commerciële plint van 1.100 m2 bovenop een doorlopende ondergrondse parkeergarage. In de top van het gebouw zijn 46 spectaculaire koopappartementen van gemiddeld 180 m2 met grote terrassen en uitzicht over de stad.

De chique woongebouwen in Manhattan uit de eerste helft van de vorige eeuw, met hun heldere opbouw en zorgvuldig gecomponeerde, rijk gedetailleerde baksteen gevels, zijn de inspiratie geweest bij het ontwerp van de woontoren. Een hoge en een lagere toren op een brede publieke plint laten de woningen optimaal profiteren van zonlicht en uitzicht. Door de gevel van de liften terug te leggen bestaat de hoogste toren ogenschijnlijk uit twee ranke torens. Uitstekende baksteen penanten versterken de verticaliteit. Deze geleding geeft het gebouw, in combinatie met de detaillering van het metselwerk, een stoere uitstraling. De royale ramen geven bewoners vanaf hun bank of bed een prachtig uitzicht over de stad en een waar ‘penthouse gevoel’. Een speciale mobiele applicatie biedt een uitgebreide hoeveelheid aan diensten naar keuze. Een eigen huismeester houdt in de entreehal kantoor.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.