CPO Urban Garden

CPO Urban Garden

Opdrachtgever Vereniging van Opdrachtgevers Urban Garden Amsterdam
Architect Global Architects
Stadsdeel Nieuw-West
Aannemer Bot Bouw
Projectnaam Urban Garden
Adres Willem van Konijnenburgstraat 1-7
Aantal woningen 12
Fotografie Tim Buiting

CPO Urban Garden: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020

Urban Garden is een kleinschalig appartementengebouw, dat ontwikkeld is met een bouwgroep door middel van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Het project kent een mix aan woningen. Van bescheiden starterappartementen tot een megaloft en van gezinswoning met dakterras tot maisonnettewoningen met plafonds van 5,5 meter hoog.

De uitstraling en de indeling van het gebouw is bepaald door de bewoners in samenspraak met de architect. De bewoners kregen de keuze uit een aantal vlakverdelingen in de gevelkozijnen. Bij een vide had men de mogelijkheid een kozijn te plaatsen over twee verdiepingen. Om meer flexibiliteit te creƫren kon men dichte houten wanden plaatsen, hierdoor ontstond er meer flexibiliteit in de woningplattegrond. Tevens geeft het de gevel meer afwisseling.

Bij het samenstellen van de doelgroep lag de focus op creatieve mensen en zelfstandige ondernemers. De bewoners kunnen vanuit huis werken in de gezamenlijke lobby op de begane grond. Ook heeft het gebouw een mooie en groene collectieve daktuin, waar men de buren kan ontmoeten of lekker kan tuinieren.