Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Coöperatieve Vereniging Noord4Us
Architect Berger Barnett Architecten
Stadsdeel Noord
Aannemer Vink Bouw
Projectnaam Noord4Us
Adres Christoffelkruidstraat 42-70, Ridderspoorweg 15
Aantal woningen 14

Noord4Us: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018

Leefbaarheid
Het blok is zorgvuldig ingepast in de bebouwing aan de Ridderspoorweg. Het parkeren is op maaiveldniveau onder het blok opgelost waardoor de parkeerdruk in de buurt wordt beperkt.

Woonkwaliteit
Het complex bevat veertien appartementen van diverse afmetingen, en wordt gekenmerkt door zijn riante, drie meter hoge plafonds en diepe balkons aan de voor- en achterzijde. Het resultaat is een reeks unieke appartementen die uiteenlopen van 37 m2 tot 129 m2, en twee penthouses van ieder 192 m2 op de bovenste verdieping.

Toegevoegde waarde voor de buurt
In Buiksloterham wordt gestreefd naar een zelfvoorzienende wijk, met gesloten materiaalcycli, gebaseerd op een ‘zero waste’ en ‘zero emission’ en met hart voor lokale economie. CPO-project Noord4us heeft deze ambities op eigen wijze geïntegreerd in het ontwerp. Het complex is zeer duurzaam ontworpen. Zo zijn onder andere driedubbele beglazing, pv panelen op het dak en warmte-koude opslag met een door zonne-energie gedreven warmtepomp.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.