Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever De Alliantie
Architect Arons en Gelauff architecten
Stadsdeel Oost
Aannemer Slokker Bouwgroep
Projectnaam Change=
Adres Marius Meijboomstraat 1-113, Pampuslaan 108-194
Aantal woningen 97

Baak 54: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018

Leefbaarheid
In dit project wonen allerlei zeer verschillende doelgroepen vlak naast elkaar zonder dat er conflicten ontstaan. Daarnaast zijn de woonwerkwoningen aan de Pampuslaan een hele leuke toevoeging aan de straat wat de levendigheid in het gebied vergroot.

Woonkwaliteit
Een belangrijke factor van de woonkwaliteit is de beleving van binnen in de woning. Door goede plattegronden en zeer ruime balkons is hier veel aandacht aan besteed. Daarnaast is het gelukt om op dit krappe smalle kavel alle doelgroepen een eigen hoofdentree te geven. Ook de groene binnentuinen en de sedumdaken zorgen voor extra woonkwaliteit.

Toegevoegde waarde voor de buurt
Door heel veel specifieke doelgroepen naadloos in de wijk te integreren hebben we bijgedragen aan de stad zonder scheidslijnen. Door goede vormgeving kunnen al deze groepen zorgeloos naast elkaar leven zonder extra aandacht voor sociaal beheer.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.