Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever BLP1 Properties (AM en Stadgenoot)
Architect Wessel de Jonge architecten, ZECC Architecten
Stadsdeel West
Projectarchitect(en) Wessel de Jonge, Hiram Duyvestijn, Bart Kellerhuis
Aannemer HSB Bouw Volendam
Projectnaam De Studio Part II
Adres Bos en Lommerplantsoen 67-113
Aantal woningen 331
Overig programma Fietsenstalling
Fotografie Stadgenoot

De Studio Part II: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016

Het karakteristieke GAK kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam West, ondergaat een transformatie naar woningbouw. Na de succesvolle realisatie van 320 studio’s in de noordvleugel, zijn medio 2015 de 331 studio’s van de zuidvleugel opgeleverd. Het imposante gebouw is in 1959 ontworpen door Ben Merkelbach en is in totaal circa 40.000 m2 groot. Het herontwerp is in handen van Wessel de Jonge architecten. Zij hebben de beeldbepalende vliesgevels zo ontworpen dat het oorspronkelijke beeld vrijwel gelijk is en toch volledig aan de hedendaagse eisen voldoet.

Van de 331 woningen van De Studio Part II zijn er 215 door BLP1 Properties (AM en Stadgenoot) in de koop gebracht en worden er 116 door Stadgenoot verhuurd. Het aanbod bestond uit 28 m2 grote studio’s en 47 m2 grote tweekamerappartementen. Op de begane grond bevinden zich ruime entrees en een wasserette. In de kelder is een gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn er individuele bergingen gerealiseerd. De doelgroep bestond uit jonge stedelingen en alleenstaanden. De Studio Part II komt tegemoet aan de vraag naar betaalbare huisvesting en kleine wooneenheden binnen de ring van Amsterdam.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.