Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Atelier PUUUR, Vink Bouw
Architect Atelier PUUUR
Stadsdeel West
Nieuwbouwlocatie Houthaven
Projectarchitect(en) Furkan Köse, Brecht Goeman, Pim van Tol
Aannemer Vink Bouw
Projectnaam Blok 0 – PUUUR BLOK
Adres Haparandaweg 746-786, Houthavenkade 19-21
Aantal woningen 20
Overig programma parkeergarage, winkelruimte, gemeenschappelijke bewonersruimten

Blok 0 – PUUUR BLOK: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016

Het PUUUR BLOK CPO-wooncomplex bestaat uit 20 units in een hoogstedelijke setting in Blok 0 van de Houthaven. Er is een grote verscheidenheid aan bewoners, van starters tot gepensioneerden, met diverse woningtypes van tweekamer studio’s van 55 m2 tot appartementen en maisonnettes van 80-200 m2 en woon/werk kadewoningen van 220 m2.

Het gebouw is klimaatneutraal uitgevoerd met zonnepanelen, hoogwaardige isolatiematerialen, driedubbelglas, een collectief warmteterugwinning systeem en is aangesloten op stadswarmte. Er zijn elektrische oplaadpunten bij zowel de parkeerplekken voor auto’s als in de gemeenschappelijke (brom)fietsenstalling. Er zijn gemeenschappelijke functies toegevoegd aan de woningen, zoals een fitnessruimte en een gezamenlijk dakterras op ± 30m hoogte, die in beheer zijn bij de VVE. Die is ook eigenaar en beheerder van een winkelruimte aan de Haparandaweg. Er is een inpandige half verdiepte parkeerkelder. Het duurzame casco is zo ontwikkeld dat in de toekomst nieuwe woningindelingen relatief eenvoudig mogelijk zijn. De woningen worden gekenmerkt door lichte ruimten, grote buitenruimten in de vorm van balkons, en (dak-)terrassen met grote verdiepingshoge aluminium vouwpuien. De lichtgele natuursteengevels uit Gauinger travertine zijn afwisselend op elke verdieping gefrijnd afgewerkt voor een subtiel detail en zonlichtspel, die het geheel een mediterrane uitstraling geven.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.