Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Architect Wessel de Jonge architecten en ZECC Architecten
Opdrachtgever BLP1 Properties (AM en Stadgenoot)
Bouwer Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder
Projectnaam De Studio GAK Noordvleugel
Stadsdeel West
Adres Bos en Lommerplantsoen 5A-43T

De Studio GAK Noordvleugel: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

De noordvleugel van De Studio ging in april 2013 open. In het voormalige GAK-gebouw (dat dateert uit 1959) wonen nu 320 jonge stedelingen in hun koop- of huurwoning. De appartementen in De Studio variëren van 28 tot 35 vierkante meter.

De eerste fase van de transformatie van het kolossale kantoorpand aan het Bos en Lommerplantsoen is afgerond. In de volgende fase wordt de zuidvleugel aangepakt. Hier komen nog eens ruim driehonderd woningen. Het middendeel van het gebouw moet een ontmoetingsplaats worden voor bedrijven, met horeca en flexwerkplekken.

Het GAK-gebouw ligt aan de drukke A10 West. Door een doos-in-doosconstructie wordt voldaan aan thermische-, geluids- en brand­veiligheidseisen. De groene glasgevel is technisch geheel opnieuw ontworpen maar is uiterlijk onveranderd.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.