Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Architect Zeinstra van Gelderen architecten
Opdrachtgever a.s.r. vastgoedontwikkeling
Bouwer Hurks Bouw
Projectnaam IJdock Gebouw 2
Stadsdeel Centrum
Adres IJdok 37-157

IJdock Gebouw 2: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

De appartementen in het IJdock-complex hebben steeds twee kanten: een open kant aan het water en een besloten kant aan de binnenstraat. Aan de waterkant geven zeven meter brede vouwpuien de hier gelegen woonruimtes maximaal contact met het IJ: niet alleen uitzicht, maar ook wind, geluid en geur.

Aan de binnenstraat is de gevel een optelsom van balkons, deuren en luiken, geïnspireerd op gevels van Indiase woongebouwen met hun overvloed aan erkers en balkons. De luiken kunnen in verschillende posities gedraaid worden en zo uitzicht, privacy en zonlichttoe­treding reguleren. Met uitzondering van de gevel aan het IJ is het gehele gebouw opgetrokken uit een lichtgroene geëngobeerde baksteen waarbij een parelmoerachtige stof aan het engobe is toegevoegd, zodat de steen in de zon een gouden glans krijgt.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.