Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Architect KCAP Architects & Planners
Opdrachtgever Bouwinvest Development
Bouwer Lokhorst Bouw & Ontwikkeling
Projectnaam De Heelmeesters
Stadsdeel Oost
Adres Stephensonstraat 2A-20K, Eerste Ringdijk­straat 1A-5E

De Heelmeesters: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

Het woon- en kantoorgebouw De Heelmeesters maakt onderdeel uit van het Eenhoorngebied en is gelegen tussen de Gooiseweg en de Wibautstraat in stadsdeel Oost. Tot voor kort was dat vooral een bedrijventerrein. Het programma omvat 178 huurappartementen en 2.600 m2 kantoorruimte.

Het ontwerp voorziet in twee U-vormige blokken met binnentuinen die samen een sterk stedenbouwkundig ensemble vormen met uitzicht op het water van de Ringdijk. Onder beide blokken bevinden zich twee half verdiepte parkeergarages. De basis van het complex wordt gevormd door vier verdiepingen met appartementen. Het loopt in hoogte op naar maximaal zeven verdiepingen, met de penthouses op de bovenste twee lagen. Vier koppen, met uitkragende afgeronde panoramabalkons vanaf de tweede verdieping, kijken uit over het water. De entrees van de woningen en de commerciële ruimte zijn geaccentueerd doordat deze iets terug liggen in de gevel. De woningen kijken aan de binnenzijde van de blokken uit op de groene binnentuin met openingen naar de parkeergarage toe.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.