Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Architect M3H Architecten
Opdrachtgever Ymere
Bouwer Bouwbedrijf van den Hengel
Projectnaam De Boetzelaer
Stadsdeel West
Adres Boetzelaerplein 2-22, Fannius Scholtenstraat 70-78, Van Hogendorpstraat 121

De Boetzelaer: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

In De Boetzelaer op de hoek Van Hogendorpstraat/Van Boetzelaerstraat vind je 43 sociale huurwoningen, 4 rolstoelwoningen (ROWO) en 2 bedrijfsruimten. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met 23 parkeerplaatsen en 2 motorparkeervakken.

De Boetzelaer maakt onderdeel uit van de vernieuwing van een vroeg twintigste-eeuws bouwblok in de Staatsliedenbuurt. De gevels bestaan uit een vlechtwerk van verticale bakstenen penanten en horizontale stalen geveldragers. Zogeheten Franse balkonnetjes en stalen roosters verlevendigen het gebouw. De houten galerij met buitenruimten aan de binnenzijde functioneert als ontmoetingsruimte voor bewoners.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.