Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever VOF Kolenkitbuurt Zuid, Rochdale
Architect Wingender Hovenier Architecten
Bouwer Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Projectnaam LommerRijk Blok A-D
Stadsdeel West
Aantal woningen 99

LommerRijk Blok A-D: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2013

Het LommerRijk bestaat uit 6 bouwdelen met een grote variatie aan woningen. De woningen in Blok A-D delen een gezamenlijke tuin, met een openbaar hof boven de parkeergarage. In het oorspronkelijke plan voor Bos en Lommer stonden de destijds moderne idealen van het maken van ‘lucht, licht en ruimte’ centraal. Karakteristieke elementen uit de bebouwing in Bos en Lommer zijn het uitgangspunt voor de voor de uitwerking van de architectonische ontwerpen. Zo zijn er grote verdiepingshoge ramen ingebouwd en de hekwerken aan de straatgevel worden gekenmerkt door een orientaals motief, passend bij de Amsterdamse traditie van ornamenten.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.