Lycka

De woontoren Lycka staat vlak naast het station Amsterdam Sloterdijk en bestaat voor 100% uit sociale huur van Eigen Haard. Het gebouw is ongeveer 50 meter hoog en bestaat uit vijf blokken op elkaar. Elk blok heeft andere woontypes: drie-vierkamerwoningen, studio’s en atelierwoningen. Lees hieronder verder.

Opdrachtgever
Eigen Haard
Architect
Team Paul de Vroom + Sputnik
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Bert Karel Deuten
Aannemer
Hillen & Roosen
Adres
Lutonhof 3-235, Zaventemweg 67
Aantal woningen
118
Overig programma
atelierruimten
Fotografie
Ossip van Duivenbode

Projectbeschrijving
De woontoren Lycka staat vlak naast het station Amsterdam Sloterdijk en bestaat voor 100% uit sociale huur van Eigen Haard. Het gebouw is ongeveer 50 meter hoog en bestaat uit vijf blokken op elkaar. Elk blok heeft andere woontypes: drie-vierkamerwoningen, studio’s en atelierwoningen. Op de begane grond is een broedplaats voor kunstenaars.

Op een beperkt bouwoppervlak zijn 118 compacte woningen toegevoegd met een ambitieus programma, afgestemd op uiteenlopende doelgroepen en huishoudens en passend in de eigentijdse wijk voor wonen en werken die de gemeente Amsterdam op deze locatie voor ogen heeft. Sloterdijk was ooit bedoeld als kantoorlocatie. Nu ontwikkelt Sloterdijk-Centrum zich nu tot een echte stadswijk om in te wonen en te werken.

Het ‘groene’ karakter van het gebouw wordt verkregen doordat het bufferen van regenwater en het opwekken van zonne-energie een daadwerkelijke vergroening mogelijk maken. Rondom de woonloods op de vijfde verdieping bevindt zich een collectieve tuin, waar klimplanten tegen de gevel groeien. Al met al is de woontoren Lycka niet alleen een puur sociaal woongebouw op een toplocatie, maar ook een eigentijds project dat nauw aansluit bij de hoge duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam.

Bekijk archief
Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan