Opdrachtgever
Ten Brinke Vastgoedontwikkeling
Architect
Kampman Architecten
Aannemer
Ten Brinke Bouw
Stadsdeel
Zuid
Aantal woningen
64

Schinkelhof: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

In het project Schinkelhof aan de Schinkelkade in Amsterdam zijn 64 appartementen en maatschappelijke voorzieningen op de begane grond gerealiseerd. Er zijn 45 kwalitatief goede woningen voor senioren en 19 voor starters. In de kelder bevindt zich een parkeergarage met 37 parkeerplaatsen en 64 bergingen voor de appartementen. Het project heeft een meer open uitstraling dan het voormalig zorgcentrum dat op deze plek stond.

Het ontwerp van de verschillende delen van het complex is gevarieerd in de uitwerking zodat een verfijnd en rijk gevelbeeld ontstaat. De kop van het gebouw doet denken aan de Amsterdamse School door de verhoogde hardstenen plint en de halfronde gemetselde balkons.

Door de diversiteit in de verschillende type appartementen in relatie tot de prijsklasse en door de toevoeging van de maatschappelijke voorzieningen op de begane grond vergroot het project de leefbaarheid in de buurt.

De optimale woonkwaliteit van het gebouw zit in de combinatie van factoren: een uitstekende ligging met een diversiteit aan voorzieningen binnen handbereik, compleet afgewerkte appartementen bestaande uit een ruime woonkamer en slaapkamer(s) en een mooi balkon. Appartementen voldoen aan de maatstaven en kwaliteitseisen van deze tijd waarbij diverse duurzaamheidsvoorzieningen zijn toegepast waaronder PV-panelen voor het opwekken van elektriciteit.

Bekijk archief
Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan