Zaandam

Nieuwbouw in Zaandam

Zaandam, de enige stad van de gemeente Zaanstad, was altijd beroemd vanwege de prachtige houten Zaanse huisjes en de vele molens. Of vanwege het zeventiende-eeuwse Czaar Peterhuisje. Maar de stad heeft begin 21ste eeuw nieuwe faam verworven, dankzij de spraakmakende metamorfose van het stadscentrum. Foto’s van het nieuwe stadhuis, het gestapelde huisjes-hotel en de winkelgracht, geïnspireerd op de traditionele Zaanse houtbouw, gaan de hele wereld over.

Terrassen, restaurants en winkels

Het centrum van Zaandam combineert historische gebouwen met nieuwbouw in Zaanse stijl. Je vindt er talrijke gezellige terrassen en restaurants, en veel winkels. Onder meer langs de Gedempte Gracht of langs de Westzijde.

Geschiedenis, kunst, cultuur en de Zaanse Schans

Een van de trekpleisters is nog steeds het Czaar Peterhuisje, een van de oudste houten huisjes van Nederland, waar de Russische tsaar Peter de Grote ooit logeerde. Verder is er het Monet Atelier, waar je de Zaanse schilderijen van de impressionist Claude Monet ontdekt. Voor concerten en exposities kun je naar de Bullekerk. En voor de betere films ga je naar filmhuis De Fabriek. Voor wie verder kijkt dan de stad, zijn er schitterende fietstochten door de omgeving. Langs historische molens en fabrieksgebouwen bijvoorbeeld, maar ook door de fraaie natuur. En natuurlijk is er de Zaanse Schans, die unieke concentratie van historische houten gebouwen, industriemolens, musea en ambachtswinkels uit de Zaanstreek.

Nieuwbouwprojecten in Zaandam

Zaandam is een geliefde plek om te wonen en er vindt op verschillende plekken nieuwbouw plaats. Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod dat bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws. En zoek je specifiek naar nieuwbouwaanbod op de grotere nieuwbouwlocatie Oostzijderpark, dan hebben we dat netjes voor je apart gezet.

Bronnen: www.amsterdamwoont.nl en www.zaans.nl | Fotografie: Pixabay
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan