Driehuis

Nieuwbouw in Driehuis

Driehuis (gemeente Velsen) is een dorp dat omringd wordt door natuur. Aan de oostkant ligt Landgoed (en natuurreservaat) Beeckestijn, aan de westkant loop je zo de bosrijke Kennemer Duinen in. Achter die Kennemer Duinen ligt Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daar wisselen woeste duinen, bos, vennen, zandverstuivingen, grasvlaktes, heidevelden en schitterende buitenplaatsen elkaar af.

Monumentale Begraafplaats en Crematorium Westerveld

Nog meer schitterend groen vind je op de monumentale Begraafplaats en Crematorium Westerveld, waar bekende wetenschappers, schrijvers, ondernemers en politici begraven liggen. Denk aan Multatuli, Aletta Jacobs en Anthony Fokker. De begraafplaats dateert uit 1888, het crematorium (het oudste van Nederland) uit 1913. De combinatie van park, natuur en fraaie (graf)monumenten maakt van Westerveld een bezienswaardigheid.

Winkels, horeca, sportclubs en scholen in Driehuis

Je vindt in Driehuis diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen, enkele kledingzaken, een ijssalon, meerdere horecagelegenheden, twee voetbalclubs, een hockeyclub, een tennisvereniging en een museum voor natuur- en milieu-educatie. Ook zijn er diverse scholen, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Een supermarkt is er niet meer. Maar in (bijvoorbeeld) het nabij gelegen IJmuiden zijn er meerdere.

Trein en bus, strand op een kwartier fietsen

Het dorp heeft een (onbemand) treinstation en er stopt een bus. Je kunt met het openbaar vervoer dus heel gemakkelijk naar Haarlem, al is die stad ook prima met de fiets te bereiken. Eveneens heel goed aan te fietsen: het Noordzeestrand van IJmuiden, een van de breedste stranden van ons land. Vanuit Driehuis fiets je daar in een kwartier naartoe. Nog meer recreatiemogelijkheden zijn er in het Spaarnwoude Park, ‘achter’ de N208 en de A9. Je kunt daar onder meer paardrijden, klimmen, skiën en paintballen. En er vinden regelmatig grote festivals plaats.

Nieuwbouwprojecten in Driehuis

Ook in Driehuis vindt nieuwbouw plaats. Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod dat bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws.

Bronnen: www.ijmuiden.nl en www.wikipedia.org | Fotografie: Paul Starink
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan