Almere

Nieuwbouw in Almere, zelfbouw in Almere

Ruimte om te wonen en te leven. Je vindt het in Almere. Ook letterlijk: deze relatief nieuwe stad – die in de jaren zeventig ontstond – is ruim van opzet, met tal van parken en waterpartijen in en tussen de wijken en stadsdelen. Kenmerkend zijn de moderne architectuur en het hoge voorzieningenniveau, met veel winkels, een theater, een bioscoop, restaurants, sportvoorzieningen, scholen en uitstekende watersportfaciliteiten. Illustratief voor de ruimte die de stad biedt, zijn ook de vele mogelijkheden voor zelfbouw.

Almere: een stad met een eigen karakter en identiteit

Dat in de IJsselmeerpolders steden als Almere (en Lelystad) zouden ontstaan, was aanvankelijk helemaal niet de bedoeling. De polders waren bedoeld als landbouwgrond. Maar omdat de Nederlandse bevolking na de oorlog zo snel groeide, werd besloten in de polder nieuwe steden te realiseren. In Almere zouden vooral Amsterdammers een nieuw thuis moeten vinden. Dat gebeurde ook (en nog steeds), al is de polderstad allang niet meer een satelliet van de hoofdstad. De stad heeft in de loop der jaren echt een eigen karakter en identiteit ontwikkeld. En steeds meer Almeerders zijn er geboren.

Natuur- en recreatiegebieden

Dat Almere een stad van ruimte is, is mede te danken aan de talrijke natuur- en recreatiegebieden in en rond de stad. Denk aan het Almeerderstrand, het Cirkelbos, het Weerwater, het Zilverstrand, het Kromslootpark, de Leeghwaterplas, het Oostvaarderbos en de Oostvaardersplassen.

Stadsdelen met een eigen karakter

De stad is opgebouwd uit verschillende stadsdelen met elk een eigen sfeer en identiteit. Het oudste stadsdeel is Almere Haven, met een ietwat dorps karakter, wat mede te danken is aan de vele hofjes. Almere Buiten wordt juist gekenmerkt door ruimte en natuur. Almere Hout is een meer landelijk deel van de polderstad. Almere Stad doet haar naam eer aan: modern en stedelijk, met alle voorzieningen die je in een stadscentrum verwacht. En een van de grote trekkers van Almere Poort is het Almeerderstrand, aan het IJmeer.

Nieuwbouw en zelfbouw in Almere

Op tal van plekken in Almere vindt nieuwbouw en ook zelfbouw plaats. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van het aanbod dat bij ons is aangemeld. Ook lees je het laatste nieuws. En zoek je specifiek naar nieuwbouwaanbod per stadsdeel en/of (grotere) nieuwbouwlocatie, dan hebben we dat netjes voor je apart gezet.

Bronnen: www.amsterdamwoont.nl en www.hetkaninalmere.nl | Meer over zelfbouw in Almere: www.kavelwinkel.almere.nl | Fotografie: Monavid
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan