Nieuws
18 mei 2020
Zelf je huis bouwen in Nobelhorst, hét dorp van Almere. Sinds dinsdag 26 mei nieuwe kavels in verkoop

Wil jij zelf je huis (laten) bouwen, in een rustige en landelijke buurt? Dan is er goed nieuws! Op dinsdag 26 mei zijn de eerste achttien kavels van nieuwbouwbuurt Het Klooster in Almere Nobelhorst in verkoop gegaan. De inschrijving gebeurt online, via de digitale kavelkaart van de gemeente Almere.

Zelfbouwkavels Het Klooster in fases in verkoop

Het Klooster telt 62 zelfbouwkavels. Die zouden eigenlijk half maart in verkoop gaan, maar de uitbraak van het coronavirus zorgde voor uitstel. Omdat er veel vraag naar de kavels is, is besloten nu alsnog in verkoop te gaan. Zij het in vier fases en helemaal online, via de kavelkaart op ikbouwmijnhuisin.almere.nl. Van de 62 kavels in Het Klooster zijn er 57 bedoeld voor de bouw van vrijstaande huizen. Het gaat om kavels van 150 tot 450 vierkante meter. Negentien van deze kavels hebben een tuin direct aan het water en elf liggen aan de bosrand. De vijf overige kavels zijn geschakeld. Daar kun je als zelfbouwer een huis in een rijtje bouwen. Deze kavels zijn 136 tot 151 vierkante meter. De kavelprijzen in Het Klooster variëren van 102.500 tot 265.000 euro.

Het Klooster: een rustig en sfeervol buurtje, nabij het bos

Behalve zelfbouwkavels vind je in Het Klooster straks ook ‘gewone’ huizen en appartementen. Kenmerkend voor Het Klooster is dat het bos nooit ver weg is. Sterker: je ziet de bosrand gewoon liggen. Maar ook ín de wijk is aan groen geen gebrek. Houtwallen lopen tussen de woningen door, net als een bosbeekje met natuurvriendelijke oevers. Bosplantsoenen waar kinderen heerlijk doorheen kunnen struinen maken het beeld compleet: overal in Het Klooster voel je de natuur om je heen.

Almere Nobelhorst: een dorp in een stad met sociale, diverse en duurzame buurtjes

Nobelhorst wordt ook wel het dorp van Almere genoemd. Het bestaat uit verschillende, afwisselende en sfeervolle buurtjes, waarin de nadruk ligt op sociaal, divers en duurzaam. In Nobelhorst ken je je buren en spelen de kinderen op straat, in het bos of in een van de speeltuinen. Nobelhorst groeit en heeft inmiddels een eigen buurtsuper, een basisschool, een huisartsenpraktijk en een kinderopvang. Treinstation Almere Buiten ligt op zo’n vier kilometer fietsen. Amsterdam bereik je in slechts 25 minuten.

  • Copyright introbeeld: Quadrant Architecten, Van Wanrooij Projectontwikkeling.
Bekijk overzicht