Nieuws
22 september 2020
Bouw je droomhuis in het bos in Almere DUIN. Kavels vanaf 9 oktober in verkoop

Zelf je huis bouwen in een bos. Die kans heb je binnenkort in Almere DUIN, nabij het IJmeer. In deelgebied Kreekbos Zuid gaan vrijdag 9 oktober namelijk 30 vrije kavels in verkoop. Het gaat om zelfbouwkavels met oppervlaktes van 339 tot 536 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 244.000 euro (v.o.n.). De inschrijving verloopt via de projectsite en sluit maandag 19 oktober (12.00 uur).

Kreekbos Zuid, Almere DUIN: zelfbouw in het bos, nabij het IJmeer

Kreekbos Zuid is een deelgebied van Almere DUIN, een bijzondere nieuwbouwontwikkeling aan het IJmeer, niet ver van Amsterdam. Het gebied doet zijn naam eer aan. Als onderdeel van het oorspronkelijke Muiderbos is het een echt bosgebied met volgroeide bomen. Bovendien kronkelt er een beekje doorheen.

‘Boswonen’: architectuur in harmonie met bosrijke omgeving

De 30 vrije kavels liggen in vijf aparte hoven, die losjes over het bosgebied uitgestrooid lijken. Alles in Kreekbos Zuid staat dan ook in het teken van ‘boswonen’. Je woont hier onder en tussen de bomen. Vanaf je kavel wandel je straks zo het bos in. En het ontwerp van je huis past naadloos bij de bosrijke omgeving. Want hoewel je vrij bent om je huis te (laten) bouwen zoals jij dat wilt, gelden er wel criteria. Denk aan ingetogen vormen, aan eenduidig kleur- en materiaalgebruik en aan ‘natuurinclusief’ bouwen. De woningen, zoveel is duidelijk, moeten in harmonie zijn met de bosrijke omgeving. Toch kun je qua woonruimte flink uitpakken; het maximale bruto vloeroppervlak is maar liefst 300 vierkante meter.

Inschrijven voor zelfbouwkavels vanaf 9 oktober

De online inschrijving voor de zelfbouwkavels in Kreekbos Zuid start dus vrijdag 9 oktober en sluit op maandag 19 oktober (12.00 uur). Daarna vindt een loting plaats. Wil je meer weten over de kavels of over de inschrijfprocedure. Kijk dan op de projectsite of neem contact op het met verkoopteam. Dak kan per e-mail of telefonisch, via 06-49202632.

DUIN: aan het IJmeer, met bos, duinen en strand

Kreekbos Zuid is onderdeel van DUIN, een bijzondere nieuwbouwwijk in Almere Poort, niet ver van Amsterdam. DUIN is een nieuw woongebied in een door mensen gemaakt duinlandschap met duinen van wel 10 meter hoog, bossen, een boulevard en een fantastisch strand. Amvest realiseert hier over een langere periode zo’n 3.000 woningen. De wijk krijgt daarnaast winkels, horeca, zorgvoorzieningen, scholen, kantoren en wellness- en leisureactiviteiten. DUIN is uitstekend bereikbaar met de auto, maar ook met de trein: nabij de wijk ligt NS-station Almere Poort.

Bekijk overzicht