Nieuws
3 oktober 2022

Zandkasteel: 160 complete studio's en appartementen in Amsterdams monument. Verkoop gestart, kijkdag zaterdag 8 oktober

Wil jij wonen in een uniek monument in Amsterdam? Laat je verrassen door een van de meest iconische gebouwen van de hoofdstad: Zandkasteel, in Zuidoost. Dit transformatieproject krijgt in totaal 263 compleet afgewerkte studio’s en appartementen, variërend van 36 tot 94 vierkante meter. De prijzen beginnen bij circa 275.000 euro (k.k.). De eerste 160 woningen zijn woensdag 28 september in verkoop gegaan. Meld je aan voor de kijkdag op zaterdag 8 oktober en schrijf je vóór 10 oktober in voor de studio of het appartement van jouw keuze.

Zandkasteel, Amsterdam Zuidoost: woningen vanaf 275.000 euro

De bijzondere architectuur van Zandkasteel geeft elke woning een eigen, unieke vorm. Je kunt in de eerste fase kiezen uit:

  • 20 studio’s van 36 tot 72 vierkante meter, vanaf 275.000 tot 436.000 euro (k.k.).
  • 98 suites van 45 tot 87 vierkante meter, vanaf 312.000 tot 493.000 euro (k.k.).
  • 42 suites+ van 67 tot 94 vierkante meter, vanaf 396.000 tot 517.000 euro (k.k.).

De woningen in Zandkasteel zijn direct klaar voor gebruik. Zo zijn ze afgewerkt met een moderne vloer en lichte muren. De keuken is uitgerust met een inductiekookplaat, combi-oven/magnetron, koelkast, vaatwasmachine en een Quooker. Je hebt daarnaast een complete badkamer, met douche, wastafel, spiegel en handdoekradiator. De meeste woningen hebben een apart toilet. De verwachte opleverdatum van de appartementen is april 2023. Bekijk het complete aanbod op de projectsite en schrijf je in.

Wonen, werken en ontmoeten in één gebouw

In Zandkasteel wóón je niet alleen, het gebouw biedt je veel meer mogelijkheden. Zo kun je als bewoner gebruik maken van werk- en ontmoetingsruimtes, binnentuinen en zelfs een filmzaal. Er is ook ruimte voor horeca. Je fiets parkeer je in de afgesloten gemeenschappelijke fietsenstalling. Ook zijn er parkeerplaatsen voor auto’s te huur. Zandkasteel ligt in het hart van winkelcentrum Amsterdamse Poort in Zuidoost. Je hebt dus tal van winkels binnen handbereik, maar ook openbaar vervoer en andere voorzieningen.

Kom naar de kijkdag op zaterdag 8 oktober. Wel aanmelden

Wil je een kijkje nemen in Zandkasteel en in de modelwoningen? Dat kan op zaterdag 8 oktober, tussen 10.00 en 13.00 uur (Bijlmerplein 888 in Amsterdam). Meld je aan via de projectsite en kies het tijdstip van jouw voorkeur. Je kunt het project en de modelwoningen bekijken en vragen stellen aan de verkoopmakelaars en de financiële adviseurs. De herontwikkeling van Zandkasteel is nog in volle gang en het gebouw is niet vrij toegankelijk. Daarom zijn de modelwoningen alleen tijdens deze kijkdag (op afspraak) te bezoeken.

Bereid je goed voor en check je voorrang

Zorg dat je een financiële check doet voordat je je voor een woning in Zandkasteel inschrijft. Dit kan gratis bij ING. Maak hiervoor een afspraak via de website van ING. Zo weet je wat je kunt lenen en krijg je voorrang bij de toewijzing. Goed nieuws voor mensen die wonen of werken in Amsterdam Zuidoost. 25 procent van de woningen wordt met voorrang toegewezen aan kandidaten die een sociale of economische binding hebben met Zuidoost.

Inschrijving sluit op maandag 10 oktober (10.00 uur)

Heb je in Zandkasteel een studio of appartement gevonden dat aan jouw wensen voldoet? Maak dan een persoonlijk account aan op de projectsite en schrijf je in. Je kunt je inschrijven voor 10 verschillende woningen, met één inschrijving per woning (ook als je gaat samenwonen). Let op! De inschrijftermijn sluit maandag 10 oktober om 10.00 uur.

Bekijk overzicht