• Over het project:

    Xplore

  • Woningsoort
    Appartement

Xplore: wonen in een parkachtige omgeving in Diemen. Start verkoop eind dit jaar

Xplore: wonen in een parkachtige omgeving in Diemen. Start verkoop eind dit jaar
12 augustus 2020

Appartementen en stadswoningen met een stedelijke uitstraling, in een groene omgeving met veel water. Die combinatie vind je straks in Xplore, een nieuwe wijk in Diemen nabij Amsterdam. In Xplore woon je als in een stadspark. Dankzij het vele groen en water, de speelplekken en de gevarieerde bebouwing is de wijk een plek van verwondering en ontdekking. Vandaar: Xplore. De nieuwe stadswijk krijgt 706 huur- en koopwoningen, gegroepeerd rondom fraaie binnenhoven. Het is de bedoeling dat de eerste fase eind dit jaar (2020) in verkoop gaat.

Xplore: wonen in een wijk met water en groen, nabij Amsterdam

Verwonderen, ontdekken en exploreren. In Xplore in Diemen – op een steenworp afstand van Amsterdam – ontdek je steeds weer iets anders. Dwars door de wijk loopt een parkstrook met een singel, met glooiende oevers en wandelpaden erlangs. Die parkstrook staat via zachte overgangen in verbinding met de binnenhoven waar de woningen omheen staan. Speelplekken liggen verscholen tussen de bomen. En picknicktafels nodigen uit om even te relaxen of met je buren bij te praten. De groene omgeving staat in verbinding met het bestaande Bergwijkpark. Tegelijkertijd sluit de singel aan op het water in de buurt. Xplore voelt groen, open en luchtig, als een stadspark, mét prachtige woningen erin.

Brede school en buurthuis met cultureel aanbod

Kloppend hart van de nieuwe wijk wordt de brede school, met schoolplein en schooltuin. Ook het buurthuis zal een levendige plek worden, waar je elkaar ontmoet en waar je kunt genieten van steeds een verrassend cultureel aanbod.

Xplore: 706 koop- en huurwoningen. Start verkoop fase 1 eind 2020

Xplore telt straks 706 woningen, zowel huur als koop. De koopwoningen (322 in totaal) worden ontwikkeld door BPD Ontwikkeling en Dura Vermeer. Daarnaast krijgt de wijk 212 sociale huurwoningen (te ontwikkelen door woningcorporatie Rochdale). De overige 172 woningen zijn middeldure huurwoningen, die door BPD Woningfonds worden ontwikkeld. De eerste fase van de koopwoningen gaat naar verwachting eind dit jaar (2020) in verkoop. De tweede en laatste fase zal in de zomer van 2021 in verkoop gaan, zo is de bedoeling. Naar verwachting is Xplore in 2025 helemaal klaar.

Energiezuinig en klimaatbestendig

Xplore wordt gebouwd met het oog op de toekomst. De woningen zijn (uiteraard) energiezuinig en worden gebouwd met hergebruikte materialen. De omgeving wordt autoluw en klimaatbestendig. De wijk is onderdeel van de grotere nieuwbouwontwikkeling Holland Park, die uiteindelijk zo’n 5.200 woningen zal tellen, inclusief winkels, horeca en een studentencampus.

Interesse? Schrijf je in en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor Xplore? Meld je dan via de projectsite aan als belangstellende, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.


Meer nieuws

Nieuws
Ervaar een nieuw gevoel van rijkdom in nieuwste fase Waterrijk 5A1 West (Weespersluis). Inschrijven t/m 26 juli

Ervaar een nieuw gevoel van rijkdom in nieuwste fase Waterrijk 5A1 West (Weespersluis). Inschrijven t/m 26 juli

15 juli 2021
Nieuws
Groen en goed bereikbaar: Hondsrugpark in Zuidoost is een heerlijke plek om te wonen

Groen en goed bereikbaar: Hondsrugpark in Zuidoost is een heerlijke plek om te wonen

12 juli 2021
Nieuws
Fase 2 van De Werf bij de Sluis in Muiden in presale

Fase 2 van De Werf bij de Sluis in Muiden in presale

9 juli 2021

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.