Nieuws
5 maart 2023

Wonen in oud-Hollandse stijl, met energielabel A+++. Nog enkele woningen beschikbaar in Vechtrijk XB2 (Weespersluis)

Wonen aan het water, even buiten Amsterdam, in een nieuwbouwhuis met een oud-Hollandse architectuur. Het kan in deelgebied Vechtrijk in Weespersluis. Daar zijn op dit moment woningen in verkoop met precies díé uitstraling. Het gaat om fase XB2. Bijzonder: de woningen hebben een voorlopig energielabel van A+++. Hoeveel dat kan schelen in je energierekening, kun je nu met een speciale tool inschatten.

Vechtrijk XB2, Weespersluis: nieuwbouw aan het water in oud-Hollandse stijl

Het woningaanbod in fase XB2 is zeer gevarieerd. Op dit moment zijn er nog woningen in diverse typen beschikbaar, met vier, vijf of zes kamers en woonoppervlaktes van 117 tot 158 vierkante meter. Het gaat om eengezinswoningen, herenhuizen, grachtenhuizen en een vrijstaand huis. De prijzen lopen uiteen van 685.000 tot 895.000 euro (v.o.n.). De woningen worden aan drie kanten omringd door het water van de Gouw. Een deel van de woningen staat aan het haventje. Hoe groot de variatie in woningtypen ook is, de uitstraling van deze hele fase is oud-Hollands. Die stijl komt tot uiting in bijvoorbeeld karakteristieke, verticale ramen, trap- en andere gevels, verschillende kleuren baksteen en allerlei decoraties en details. Alle woningen hebben een eigen tuin. Meer informatie over het woningaanbod in deze fase vind je op de aanbodpagina op de projectsite.

Vergelijk je huidige energielasten met wat je in Vechtrijk betaalt

De sterk gestegen energieprijzen drukken zwaar op de maandlasten. De zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen van Vechtrijk fase XB2 zijn daarom extra aantrekkelijk. Met het voorlopige energielabel A+++ betaal je in deze huizen fors minder voor je energie. Op deze pagina op de projectsite staat een energie-tool, waarmee je je huidige energielasten globaal kunt vergelijken met je energielasten in deze fase van Vechtrijk.

Belangstelling? Schrijf je nu in

Heb je belangstelling voor een van de nog beschikbare woningen in Vechtrijk fase XB2 (Weespersluis)? Kijk dan op de projectsite voor alle informatie, maak een account aan en schrijf je in. Het verkoopteam neemt vervolgens contact met je op.

Vechtrijk: de sfeer van een charmant vestingstadje aan de Vecht

Vechtrijk is het centrum van Weespersluis en krijgt de uitstraling die daarbij past. De architectuur is geïnspireerd op de typisch Hollandse dorpen langs de Vecht. Die charme zie je terug in de klassieke oud-Hollandse uitstraling van de woningen, de hoge plafonds, de nostalgische geveldetails, de knusse straatjes, het vele water en de groene oevers. Wonen in Vechtrijk voelt als wonen in een charmant vestingstadje aan de Vecht. Een vestingstadje waarin bovendien altijd wel iets te beleven is. Aan en nabij de haven komen bijvoorbeeld een supermarkt, kleine winkels en een gezondheidscentrum. Ook is er ruimte voor horeca. Je doet je boodschappen dus gewoon om de hoek, net als je vrijdagmiddagborrel.

Weespersluis: groen en waterrijk woonlandschap, op 10 minuten van Amsterdam

Weespersluis is een prachtig groen en waterrijk woonlandschap, nabij de historische vestingstad Weesp, op maar tien autominuten van Amsterdam en een kwartier met de trein. Weesp heeft een schilderachtig stadscentrum, met gezellige winkels en sfeervolle restaurants en terrassen. Een groot deel van Weespersluis is gereserveerd voor natuur en water. Er komen drie stadsparken, een groot landschapspark en een grote waterplas: de Gouw.

Bekijk overzicht