Nieuws
1 maart 2019
Vliervelden: duurzaam wonen op een boerenerf in Almere Oosterwold. Nog appartementen beschikbaar

Wil jij duurzaam wonen met uitzicht op weilanden en bos, en met koeien als buren? Kies dan voor een van de laatste appartementen in nieuwbouwproject Het Poortgebouw op het boerenerf Vliervelden in Almere Oosterwold. Je hebt nog de keuze uit verschillende appartementen, met oppervlaktes van 90 tot 135 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 315.000 euro (v.o.n.).

Vliervelden: appartementen met uitzicht over weilanden en bos

Het boerenerf Vliervelden ligt aan de Goudplevierweg in Almere Oosterwold. Dankzij de speelse architectuur vormt Het Poortgebouw een natuurlijk geheel met de koeienstal en de hooischuur op het erf. Het Poortgebouw krijgt 21 appartementen, die via een houten galerij met elkaar verbonden zijn. Er is ook een lift. De nog beschikbare appartementen variëren in hoogte, aantal kamers (minimaal drie), aantal verdiepingen en type buitenruimte (tuin of terras). Er zijn ook nog appartementen met een vide. Vanuit je appartement heb je een weids uitzicht over weilanden en bos.

Duurzame appartementen met innovatief vuilwatersysteem

In Het Poortgebouw woon je met alle comfort van nieuwbouw. Maar ook gasloos, duurzaam, innovatief en energiezuinig. De appartementen hebben vier zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, een eigen bodemwarmtepomp en een warmteterugwin-ventilatiesysteem. Voor de afvoer van afvalwater komt er een innovatief vuilwatersysteem met helofytenfilter.

Koeien als buren, appels plukken in de boomgaard

De appartementen hebben niet alleen uitzicht op weilanden en bos, maar ook op het boerenleven. Koeien zijn je buren. Letterlijk. Je woont immers op een boerenerf. In de gemeenschappelijke boomgaard pluk je je eigen appels. Nog meer boerenleven: elke zaterdag is er een boerenmarkt bij Stadsboerderij De Kemphaan, op een kwartiertje fietsen. Daar worden lokale, biologisch-dynamische producten verkocht. En er zijn plannen voor een biologische supermarkt op Vliervelden zelf, waar de producten van het land worden verkocht.

Vliervelden: idyllische plek, bosrijke omgeving

Je woont op Vliervelden op een idyllische plek, in een rustige en bosrijke omgeving met stadslandbouw. In de bossen in de buurt vind je regelmatig reeën, maar ook kunst, op je pad. Ook kun je er een golfballetje slaan. In de nabij gelegen Eemvallei komen een voedselbos, een speelwildernis en velden waarop de koeien van de boerderij grazen. Voorzieningen als winkels, horeca en sportclubs vind je in Nobelhorst en Almere Stad.

Interesse? Schrijf je in via de projectsite

De prijzen van de nog beschikbare appartementen beginnen bij 315.000 euro (v.o.n.). Dit is inclusief een keuken, badkamer, berging en een eigen parkeerplek. Op de projectsite staat een overzicht van de actueel beschikbare appartementen. Via diezelfde pagina kun je je ook inschrijven als je interesse hebt. Op zaterdag 30 maart kun je de sfeer van het landelijke boerenleven komen proeven. Op die dag vindt op het boerenerf een lentefeest plaats.

Bekijk overzicht