Nieuws
23 januari 2024

Vechtrijk 3B1, fase 5 (Weespersluis): nieuwbouw in boerderijstijl. Nu in verkoop!

Houtwerk aan de gevels, luiken voor de ramen, lange daken, klassieke dakkapellen en ramen met roedeverdeling. Het nieuwste woningaanbod in Vechtrijk, onderdeel van Weespersluis (op 15 minuten van Amsterdam), biedt nieuwbouw in boerderijstijl. Het gaat om fase 5 van Vechtrijk 3B1, met drie levensloopbestendige woningen, twee rijwoningen, een riant hoekhuis en vier tweekappers. De verkoop is gestart. Op zaterdag 27 januari kun je tijdens een Meet & Greet in gesprek met het verkoopteam.

Vechtrijk: wonen tussen parken, water en voorzieningen

Vechtrijk wordt omringd door twee stadsparken, het water van de Gouw en het centrum van Weespersluis, met winkels, een gezondheidscentrum, een supermarkt en een horecagelegenheid. Aan het centrale meer van Weespersluis komt een strand. En heb je een bootje, dan vaar je vanuit Vechtrijk zo naar de Vecht en verder. In fase 5 van Vechtrijk 3B1 woon je misschien wel op de mooiste plek: aan het Gouwpark, met uitzicht op de weilanden.

Fase 5, Vechtrijk 3B1: nieuwbouwwoningen in boerderijstijl

Het woningaanbod in deze fase bestaat dus uit drie levensloopbestendige woningen, twee rijwoningen en een riant hoekhuis, en vier twee-onder-één-kapwoningen.

Levensloopbestendige woningen: alles op de begane grond

De drie levensloopbestendige (future living) woningen (type Oranjeriehuis) zijn tweelaags en hebben woonoppervlaktes van circa 143 tot 146 vierkante meter. In deze woningen heb je wonen, koken, douchen en slapen op de begane grond. Dat betekent dat je daar behalve een woonkamer met open keuken ook een slaapkamer en een badkamer hebt. Op de verdieping bevinden zich twee andere slaapkamers en een tweede badkamer. Ideaal voor vrienden of familieleden die komen logeren. De prijzen lopen uiteen van 755.000 tot 760.000 euro (v.o.n.).

Rijwoningen en riant hoekhuis met ‘schuurarchitectuur’

De rijwoningen (type Sluishuis) zijn drielaags en circa 113 vierkante meter groot. Het gaat om fraaie gezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder met dakkapel. De prijzen lopen uiteen van 605.000 tot 615.000 euro (v.o.n.). De derde rijwoning is een breed hoekhuis (type Sluisvilla). Dit huis heeft een woonoppervlak van ongeveer 186 vierkante meter en vier slaapkamers. Je hebt twee parkeerplaatsen op eigen terrein en de badkamer is bij oplevering al helemaal afgewerkt (met ligbad). De koopsom: 975.000 euro (v.o.n.). Rijwoningen en hoekhuis vormen samen een drie woningen onder één dak. Dit complete blok heeft iets weg van een boerenschuur.

Twee-onder-één-kapwoningen in boerderijstijl

Nog meer boerderij-achtig zijn de vier twee-onder-één-kapwoningen. Het gaat om huizen van circa 168 en 197 vierkante meter met vijf slaapkamers. De twee grotere tweekappers (type Vechtsehoeve) hebben standaard twee luxe badkamers en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De twee andere tweekappers (die van circa 168 vierkante meter, type Weesperhoeve) hebben de mógelijkheid van een tweede badkamer. Daar kún je dus voor kiezen. Bij deze woningen heb je één parkeerplaats op eigen terrein. De prijzen lopen uiteen van 1.025.000 tot 1.195.000 euro (v.o.n.).

Complete keuken, fijne tuin met berging

Alle woningen in deze fase hebben bij oplevering, afhankelijk van het woningtype een complete keuken met inbouwapparatuur van SieMatic of Bruynzeel. Ze hebben daarnaast alle tien een fijne tuin met berging.

Vechtrijk: energie-neutraal: lagere energierekening, veel comfort, gezond binnenklimaat én rentekorting

De woningen zijn energie-neutraal, met energielabel A++++. Die hoge score is mede te danken aan zonnepanelen, de uitstekende isolatie, een bodemwarmtepomp en mechanische ventilatie. Dat scheelt enorm in je energierekening, is comfortabel en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Daar komt bij dat je dankzij deze energieprestaties bij veel geldverstrekkers een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente krijgt. Heel bijzonder: de woningen hebben een eigen batterij om zelf opgewekte energie op te slaan.

Nu in verkoop

Fase 5 van Vechtrijk 3B1 is nu in verkoop. Heb je belangstelling voor een van de woningen? Schrijf je dan in via de aanbodpagina op de projectsite. Als je bij je inschrijving op een bouwnummer een financiële check of bankverklaring uploadt (waaruit blijkt dat je de woning kunt betalen), krijg je voorrang bij de toewijzing. Lees meer hierover op deze pagina op projectsite.

Zaterdag 27 januari: ter plekke kijken tijdens Meet & Greet

Wil je ter plekke de sfeer proeven, de omgeving bekijken, van het uitzicht over waterplas de Gouw genieten én in gesprek met het verkoopteam? Kom dan zaterdag 27 januari naar de Meet & Greet in het Projectbureau Weespersluis, aan de Korte Muiderweg in Weesp (je ziet langs de weg vanzelf de borden naar het Projectbureau). Behalve met de makelaars kun je tijdens de Meet & Greet in gesprek met financieel adviseurs en specialisten op het gebied van woninginrichting. De Meet & Greet is van 10:00 tot 12:00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Weespersluis: nabij centrum vestingstadje Weesp, niet ver van Amsterdam

Weespersluis ligt mooi centraal. Met de fiets ben je zo in het centrum van het pittoreske vestingstadje Weesp. Ook de binnenstad van Amsterdam ligt niet ver weg. Vanaf NS-station Weesp, op een paar honderd meter van Weespersluis, vertrekt ieder kwartier een trein die je zo naar de hoofdstad brengt. En op een mooie zondagmiddag sta je in no time in de bossen van Natuurmonumenten of op de Blaricumse heide.

Bekijk overzicht