Nieuws
5 juli 2021

Typisch Tuinstad: 190 appartementen en gezinswoningen in Nieuw-West, casco of afgewerkt

190 appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen, zowel koop als huur, met verrassend veel woonruimte en uitstekende energieprestaties. Je vindt ze straks in nieuwbouwproject Typisch Tuinstad, aan de Osdorper Ban in Amsterdam Nieuw-West. Bijzonder: bij de koopwoningen kun je kiezen tussen een casco en compleet afgewerkte oplevering. De verkoop start deze zomer. De prijzen van de koopwoningen beginnen bij circa 365.000 euro (v.o.n.).

Rectificatie: in onze nieuwsbrief van 14 juli is per ongeluk ook een andere vanafprijs genoemd. Deze is niet correct. De correcte vanafprijs is ‘circa 365.000 euro (v.o.n.)’. 

Appartementen (koop en huur), maisonnettes en eengezinswoningen in Amsterdam Nieuw-West

De woningen van Typisch Tuinstad worden gebouwd in twee blokken. Aan de kant van de Osdorper Ban komen in een blok van zes lagen de huurappartementen. Op de begane grond is ruimte voor voorzieningen. Aan de groene tussenstraten en aan de binnentuin wordt de bebouwing drie of vier lagen hoog. Daar vind je onder meer de eengezinswoningen en de maisonnettes. De woonoppervlaktes in het hele project lopen uiteen van 70 tot 170 vierkante meter. Kenmerkend zijn de hoge plafonds en de grote ramen, die voor veel daglicht en een extra ruimtelijk gevoel zorgen. Het project krijgt een fraaie binnentuin, een parkeergarage en diverse overdekte fietsenstallingen.

Typisch Tuinstad: nieuwbouw in Amsterdam vanaf circa 365.000 euro

De prijzen van de koopwoningen in Typisch Tuinstad beginnen bij circa 365.000 euro (v.o.n.) en worden bepaald door grootte en afwerkingsniveau. Het aanbod bestaat uit appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen.

Appartementen van 70 tot 160 vierkante meter

De koopappartementen hebben woonoppervlaktes van 70 tot 160 vierkante meter. Alle appartementen zijn vrij indeelbaar en beschikken over een eigen terras met uitzicht op de binnentuin en/of de omgeving. Sommige appartementen hebben een tweede laag met een groot dakterras.

Maisonnettes van 90 vierkante meter

De maisonnettes zijn compacte woningen van 90 vierkante meter, verdeeld over twee lagen. Aan de achterzijde heb je een tuin en op de verdieping is ruimte voor twee of drie slaapkamers. Je kunt je maisonnette zo indelen dat je heel goed wonen met werken kunt combineren.

Eengezinswoningen van 140 tot 170 vierkante meter

De eengezinswoningen zijn met drie of vier lagen de ruimste woningen van Typisch Tuinstad. De woonoppervlaktes variëren van 140 tot maar liefst 170 vierkante meter. Je hebt je voordeur aan de straat en een tuin aan de achterkant. Binnen is er ruimte voor een woonkeuken, werken aan huis en vier, vijf of zelfs zes slaapkamers.

Typisch Tuinstad: basis, compleet afgewerkt of juist casco

De koopwoningen in Typisch Tuinstad worden aangeboden met verschillende afwerkingsniveaus. Zo bepaal je zelf de indeling en de afwerking, en heb je in de hand hoeveel je hieraan uitgeeft. Een afbouwcoördinator begeleidt je desgewenst bij het opstellen van de kosten en het organiseren van het kluswerk. Je kunt ook kiezen voor het gemak van een compleet afgebouwde woning. Voor het betere maatwerk kun je kiezen uit diverse afbouwpakketten.

Interesse? Meld je aan en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een koopwoning in Typisch Tuinstad? Schrijf je dan in als belangstellende via de projectsite. Dan blijf je op de hoogte.

Ook huurwoningen in Typisch Tuinstad, Amsterdam Nieuw-West

Typisch Tuinstad krijgt ook huurwoningen. Het gaat om appartementen met een minimale woonoppervlakte van 70 vierkante meter en twee slaapkamers. De appartementen bevinden zich in het middensegment. Je kunt je nog niet voor deze woningen inschrijven. Pas als de oplevering in zicht komt (gepland: najaar 2023), komen de huurappartementen op de markt.

Co-living in Typisch Tuinstad

Co-living – samenwonen met een familielid, vriend, kennis of collega – is ook mogelijk in Typisch Tuinstad, in het co-living ensemble.

Winkels, horeca, cultuur en recreatiemogelijkheden in de omgeving

Aan de Osdorper Ban vind je diverse bakkers, supermarkten en groente- en fruitwinkels. Even verderop ligt het levendige Osdorpplein, met een mix aan winkels, horeca en cultuur. Ook foodcourt Westmarket heeft hier zijn plek. Naar theatervoorstellingen kun je in het nabij gelegen Theater Meervaart. In de buurt ligt ook de Sloterplas, waar je kunt wandelen, picknicken, van de zon genieten, varen en zwemmen. Dat laatste kan ook in het nabij gelegen Sloterpark Bad.

Bekijk overzicht