Nieuws
11 juni 2024

The Sphinx: huurappartementen voor vitale senioren in stadswijk Aan het IJ in Amsterdam

Het gemak van alles gelijkvloers, de vrijheid van huren, gemeenschappelijke ruimtes, gezamenlijke activiteiten en zorg binnen handbereik. Dankzij het Seasons concept combineer je het allemaal in de huurappartementen van The Sphinx, een imposant nieuwbouwproject in de nieuwe stadswijk Aan het IJ in Amsterdam Noord. Seasons biedt vitale senioren een fijn thuis, met privacy, contacten, activiteiten en (als het nodig is) zorg. Interesse? Meld je hier aan voor de exclusieve inschrijflijst, dan krijg je als eerste te horen wanneer de verhuur start.

Seasons huurappartementen in The Sphinx: actief en comfortabel wonen en leven

Het uitgangspunt van Seasons is dat het leven nu is, en dat je daar volop van mag genieten. Zo actief en comfortabel mogelijk. Zowel de appartementen als de woonomgeving van The Sphinx is daarop gericht. Je hebt een fijne eigen plek, voorzien van alle gemakken en helemaal gelijkvloers. Maar heb je behoefte aan andere mensen om je heen, dan is er de gemeenschappelijke huiskamer, de kookstudio of het dakterras van The Sphinx. Een community manager organiseert bovendien allerlei activiteiten. Hij of zij staat ook nog eens voor je klaar als je hulp nodig hebt. Een geruststellend idee. En is er zorg nodig, dan kun je dat via Seasons regelen.

The Sphinx: 57 huurappartementen voor vitale senioren

The Sphinx krijgt 57 Seasons huurappartementen. Het gaat om appartementen met twee of drie kamers, een luxe keuken met inbouwapparatuur, een fraaie badkamer en een hoogwaardige afwerking. De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 49 tot zo’n 112 vierkante meter. Alle appartementen hebben een eigen balkon. De Seasons huurappartementen liggen op de eerste tot en met de zevende verdieping van The Sphinx. Aan de ene kant kijk je vanuit je woning uit over het buurtplein, aan de andere kant zie je een park liggen.

Ook ‘reguliere’ vrije sector huurappartementen in The Sphinx

Behalve de Seasons huurappartementen krijgt The Sphinx ook ‘reguliere’ vrije sector huurappartementen. Die komen in de toren van het complex en op de bovenste etages van de laagbouw. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen van circa 57 tot ongeveer 99 vierkante meter. Ook deze appartementen worden opgeleverd met een luxe keuken, een fraaie badkamer en een buitenruimte. De toren telt per etage zes appartementen. Uitzondering vormen de bovenste twee lagen (verdieping 11 en 12). Die krijgen vier appartementen, op elke hoek een. Zo kun je maximaal van het uitzicht genieten.

Kleinschalige zorg voor mensen met dementie

Een bijzondere voorziening in The Sphinx is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met dementie, verzorgd door Het Gastenhuis. Deze voorziening, die 24-uurs woonzorg biedt, komt op de begane grond. Op de eerste verdieping is ruimte voor een maatschappelijke functie.

Oplevering begin 2025, start verhuur na de zomer

De bouw van The Sphinx is in volle gang. Begin 2025 worden de appartementen opgeleverd. Waarschijnlijk start net na de zomer van dit jaar (2024) de verhuur. Voor zowel de Seasons huurappartementen als de reguliere huurappartementen kun je je via deze link aanmelden als belangstellende. Dan hoor je vanzelf wanneer de inschrijving start.

Wonen nabij culturele hotspots in Amsterdam

The Sphinx komt op een fijne plek in de nieuwe stadswijk Aan het IJ, onderdeel van het gebied Overhoeks, in Amsterdam Noord. Aan de ene kant ligt een nieuw park, aan de andere kant een groen plein, waar ook twee andere gebouwen en een school aan liggen. Heel prettig aan wonen in Aan het IJ is de nabijheid van grote culturele en culinaire hotspots: EYE Filmmuseum, de A’DAM Toren en de Tolhuistuin. Ook het centrum van Amsterdam is goed te bereiken; op loopafstand vertrekt het pontje richting Centraal Station.

Bekijk overzicht