Nieuws
26 november 2021
The Robin: eerste studio’s en appartementen in Bajeskwartier begin 2022 in verkoop

Het wordt een nieuwe stadswijk voor mensen die geloven dat de stad anders kan: inclusiever, groener, gezonder en duurzamer: Bajeskwartier in Amsterdam. In deze wijk, die op de plek van de voormalige Bijlmerbajes verrijst, kun je wonen en werken in een groene omgeving en in opvallende gebouwen. Het woningaanbod varieert van sociale huur- tot zeer exclusieve koopappartementen. Voor het eerste gebouw met koopwoningen, The Robin, start de verkoop begin 2022. Op de projectsite vind je de woningtypes, plattegronden en vanafprijzen. Schrijf je nu in voor het woningtype van jouw voorkeur.

The Robin, Bajeskwartier: studio’s en appartementen vanaf circa 405.000 euro

The Robin krijgt 129 high-end koopappartementen, variërend van slim ingerichte studio’s tot ruime appartementen met twee, drie of vier kamers. Behalve je eigen buitenruimte heb je als bewoner ook de beschikking over twee grote, gezamenlijke dakterrassen. Daar kun je, alleen of met anderen, genieten van de zon, de buitenlucht en het groen, terwijl je midden in de stad bent. De woonoppervlaktes van de studio’s en appartementen variëren van circa 45 tot 116 vierkante meter. De prijsindicaties lopen uiteen van zo’n 405.000 tot ruim 950.000 euro voor de specials. De prijzen zijn vrij op naam en de woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht. Bijzonder aan The Robin is onder meer dat op de begane grond een kinderopvang komt. Ook komt daar een service center, waar je als bewoner van Bajeskwartier voor van alles terechtkunt: van het pakketje dat daar wordt afgeleverd tot informatie over deelmobiliteit.

Op de hoogte blijven? Meld je aan

Je kunt je nu al aanmelden als belangstellende voor een woning in The Robin. Ga daarvoor naar www.bajeskwartier.com en laat je gegevens achter. Dan blijf je op de hoogte en hoor je vanzelf wanneer de verkoop start.

Bajeskwartier: een nieuwe stadswijk voor iedereen

Bajeskwartier wordt een wijk voor zo’n beetje alle doelgroepen: gezinnen, studenten, expats, ouderen, ondernemers en creatievelingen. De wijk bestaat uit vier deelgebieden (districten), met elk een eigen thema. In het ‘Learning District’ draait alles om kennis, educatie en inspiratie. Hier vind je vooral scholieren, (internationale) studenten en young urban professionals. In uitvoering is op dit moment een middelbare school, nieuwbouwproject Hotel Jansen (met 200 short stay appartementen) en 280 sociale huurwoningen.

De Groene Toren: tuinieren, klimmen en uit eten 

Het tweede deelgebied is het ‘Design District’. Daar staat het voormalige hoofdgebouw van de gevangenis, waar ruimte is voor creatieve bedrijven. Ook de Groene Toren, de enige toren die is overgebleven van de Bijlmerbajes, staat in het ‘Design District’. Dit gebouw wordt een icoon op het gebied van duurzaamheid, met plannen voor stadslandbouw, duurzame energie én ontspanning. Je kunt hier als bewoner van Bajeskwartier straks wandelen, tuinieren en leren over de duurzame toekomst van de stad. In de kelder zet een innovatieve composteermachine het organische afval van de wijk om in duurzame energie. De Groene Toren krijgt ook een fantastische klimroute en een restaurant dat serveert wat in de toren groeit. Een uitkijkplatform biedt indrukwekkend uitzicht over de hele stad. Elders in het ‘Design District’ verrijst een iconisch houten gebouw, The Cardinal, met 100 appartementen voor starters.

Wonen tussen weelderig groen in Amsterdam

Het derde deel is het groene ‘Central District’, met vooral woningen in vaak gedurfde gebouwen. Behalve koopwoningen in allerlei varianten komen hier ook sociale en middeldure huurwoningen. Diverse projecten zijn in voorbereiding en het verst gevorderd is dus The Robin, die begin 2022 in verkoop gaat. En dan is er nog het ‘Amstel District’, waar lichte en gezonde appartementengebouwen komen in een ontspannen omgeving met tuinen, waterpartijen en sport- en speelvoorzieningen.

Gunstige ligging tussen stadscentrum, Zuidas en centrumgebied Zuidoost

Bajeskwartier ligt in stadsdeel Oost, in de wijk Overamstel, nabij het Amstelkwartier. Het gebied ligt binnen de ring en centraal tussen de drie grootstedelijke centra van Amsterdam: het centrum, de Zuidas en centrumgebied Zuidoost. Je woont hier dicht bij de stad, maar ook dicht bij het groene buitengebied van de Amstelscheg.

Bekijk overzicht