Nieuws
8 juni 2024

The Hive: appartementen bij een klimaatbos in Amsterdam. Geef nu je voorkeuren door

Uniek in Amsterdam: wonen bij een klimaatbos en toch in de stad. Het kan straks in de koopappartementen van nieuwbouwproject The Hive in Amsterdam Nieuw-West. Tussen de twee gebouwen van The Hive komt een tiny forest, met weelderige beplanting en een vlonderpad. De interessefase is net gestart. Maak een account aan op de projectsite en geef je voorkeuren door. En vul ook de vragenlijst in. Dan krijg je voorrang bij de uiteindelijke toewijzing van de appartementen.

The Hive: appartementen op een toplocatie in Amsterdam

The Hive verrijst in de Podium Lelywijk, een nieuwe en opkomende wijk in Amsterdam, naast Station Lelylaan. Vanaf hier brengen trein, metro, tram en bus je naar alle delen van de stad. Én verder; zo sta je bijvoorbeeld binnen een paar minuten op Schiphol. Maar Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als alles ook prima met de fiets bereikbaar is. Vanaf je nieuwe woonplek fiets je in nog geen tien minuten naar de Sloterplas of het Rembrandtpark. En het Leidseplein, met al zijn uitgaansmogelijkheden, lonkt op slechts een kwartier fietsen.

Appartementen en maisonnettes. Koopsommen vanaf 370.000 euro

Het woningaanbod in The Hive bestaat uit 135 koopappartementen, elk met een buitenterras dat op het zuiden is gericht. De woningen hebben twee, drie of vier kamers en woonoppervlaktes van circa 50 tot zo’n 98 vierkante meter. Wil jij een ruimere woonervaring? Kies dan voor een maisonnette, waarin je geniet van leefruimte verspreid over twee verdiepingen. Een overzicht van het woningaanbod in The Hive:

  • 95 tweekamerappartementen van 49,8 tot 51,3 vierkante meter. Koopsom: van 370.000 tot 405.000 euro.
  • 13 driekamerappartementen van 72,2 tot 92,5 vierkante meter. Koopsom: van 495.000 tot 605.000 euro.
  • 18 vierkamerappartementen van 76,8 tot 98,2 vierkante meter. Koopsom: van 490.000 tot 650.000 euro.
  • 8 maisonnettes (met drie kamers) van 79,6 of 81,9 vierkante meter. Koopsom: van 550.000 tot 590.000 euro.

De koopsommen zijn vrij op naam en op basis van een jaarlijkse erfpachtcanon. Je kunt bij je appartement een parkeerplaats in de ondergrondse garage kopen. Lees meer over de woningen in de woningzoeker op de projectsite.

Zeer energiezuinig: lagere energierekening, meer wooncomfort, meer lenen

Alle koopappartementen in The Hive zijn zeer energiezuinig (label A+++ of A++++). Dat is onder meer te danken aan de aansluiting op het warmtenet van Amsterdam, een innovatief systeem van koude-warmteopslag, de uitstekende isolatie en de talrijke zonnepanelen. Het levert je allemaal veel wooncomfort op en een besparing op je energierekening. Bovendien zijn de leningen voor energiezuinige appartementen ook nog eens voordeliger.

Duurzaam wonen in Amsterdam, met een klimaatbos als tuin

Ook op andere gebieden wordt aan duurzaamheid gedacht. Om te veel hitte tijdens zomerse dagen tegen te gaan, wordt regenwater vastgehouden, komt er veel groen aan de gevels en is er een fraaie daktuin.

Het meest bijzondere aan The Hive? Dat is ongetwijfeld het klimaatbos dat tussen de twee gebouwen ligt. Het motto ‘Ecologie eerst’ wordt op deze unieke plek heel zichtbaar. Er komt weelderige beplanting met bomen, struiken en grassen. Door het bos loopt een vlonderpad. En bankjes en schommels bieden plekken voor rust en ontmoeting. Dankzij deze ‘urban jungle’ kun je de aanwezigheid van de natuur in de stad helemaal in je opnemen.

The Hive: appartementen, ruimte voor creativiteit, dagbesteding, buurtkamer en meer

The Hive bestaat uit een nieuwbouwcomplex en een gemeentelijk monument, waarin voorheen het Calvijn College gevestigd was. De koopappartementen komen in het nieuwe gebouw. Op de begane grond daarvan komt een gezondheidscentrum. Het oude gebouw biedt straks plaats aan creatievelingen, een dagbesteding voor mensen met een beperking en een buurtkamer. Volop leven in de brouwerij dus.

Belangstelling voor de koopappartementen? Geef nu alvast je voorkeuren aan

Heb je belangstelling voor een koopappartement in The Hive? De interessefase is net gestart. Dat betekent dat je je voorkeuren kunt aangeven. Ga daarvoor naar de projectsite, maak een account aan, bekijk het aanbod in de woningzoeker en geef aan welke appartementen tot jouw favorieten behoren. Je blijft dan meteen op de hoogte van het laatste nieuws, ook over de start verkoop. Als je ook nog de vragenlijst invult, heb je een streepje voor bij de uiteindelijke toewijzing van de appartementen.

Bekijk overzicht