Switi, fase 3c: woningen van hout en bamboe in Zuidoost, vanaf 278.305 euro. Nu in verkoop

Switi, fase 3c: woningen van hout en bamboe in Zuidoost, vanaf 278.305 euro. Nu in verkoop
17 september 2021

Woningen van hout en bamboe. Die duurzame toekomst wordt in Amsterdam Zuidoost werkelijkheid. Daar realiseert BPD 45 appartementen en 24 eengezinswoningen die grotendeels van hout en bamboe zijn gebouwd. Het gaat om fase 3c van nieuwbouwproject Switi. De prijzen beginnen bij 278.305 euro (v.o.n.), op basis van jaarlijks te betalen erfpachtcanon. De appartementen zijn bedoeld voor middeninkomens en/of mensen met een binding met de wijk. De verkoop is woensdag 22 september gestart.

Duurzaamheid woningen Switi niet alleen te danken aan hout en bamboe

Behalve hout en bamboe worden ook zo veel mogelijk andere herbruikbare materialen bij de bouw gebruikt. Daarnaast zijn de vloeren, gevels en daken uitstekend geïsoleerd en krijgen alle woningen goed isolerende triple beglazing. Op de daken komen zonnepanelen voor de opwekking van stroom. Voor verwarming en warm tapwater wordt in de appartementen gebruik gemaakt van stadswarmte. De gezinswoningen worden verwarmd met infrarood verwarmingspanelen, die op stroom werken en voor een prettig binnenklimaat zorgen. Tapwater wordt in deze woningen verwarmd met een warmtepomp, inclusief boiler van 200 liter. Dankzij al dit soort maatregelen scoren de appartementen een EPC van 0,2. De eengezinswoningen halen zelfs een EPC van 0,15. In beide gevallen ligt dit duurzaamheidscijfer een stuk gunstiger dan wettelijk verplicht is voor nieuwbouwwoningen. Waarom bamboe zo duurzaam is? Omdat de gebruikte bamboesoort heel snel groeit en dus in korte tijd veel CO2 absorbeert. Dit blijft grotendeels in het materiaal opgeslagen en dat is precies de bedoeling. Bamboe is bovendien heel sterk en dus een goed alternatief voor tropisch hardhout.

Wonen aan het water in Amsterdam: 45 appartementen, 24 eengezinswoningen

Met al dat hout en bamboe zijn de woningen van Switi 3C niet alleen heel duurzaam, maar zien ze er ook echt anders uit dan we gewend zijn. De 45 appartementen hebben woonoppervlaktes van circa 60 tot ongeveer 66 vierkante meter, twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een buitenruimte. De 24 eengezinswoningen zijn circa 125 vierkante meter groot en hebben op de begane grond een eet- of zitkamer met een open keuken, van waaruit je via een schuifpui zo je terras aan het water betreedt. Op de eerste verdieping is ruimte voor een grote woonkamer, al kun je met die ruimte ook iets anders doen. Behalve een woonkamer heb je daar ook een (slaap)kamer. Twee andere slaapkamers en de badkamer bevinden zich op de tweede verdieping. De prijzen van de appartementen vari¨eren van 278.305 tot 285.674 euro (v.o.n.). Voor de eengezinswoningen gelden koopsommen van 418.246 tot 426.173 euro (v.o.n.). Alle prijzen zijn op basis van jaarlijks te betalen erfpachtcanon.

Appartementen bedoeld voor middeninkomens

De koopappartementen van Switi zijn gelabeld als ‘middeldure koopappartementen’. Ze worden daarom niet boven een bepaalde koopsom aangeboden. Dit brengt met zich mee dat een specifieke doelgroep voorrang krijgt bij de toewijzing. Het gaat om kandidaten met een middeninkomen en/of binding met de wijk. Op deze manier probeert BPD een specifieke groep woningzoekenden aan een woning te helpen en de doorstroming in de wijk te bevorderen.

Online verkoop Switi 3c op 22 september gestart

De woningen van fase 3c van Switi zijn woensdag 22 september in verkoop gegaan, via de projectsite. Om je in te schrijven voor de woning van jouw voorkeur, moet je eerst een Mijn Eigen Huis account aanmaken. De online inschrijving sluit op maandag 4 oktober, eveneens om 12.00 uur. Zoals vermeld wijkt de toewijzing van de appartementen af van hoe het bij de meeste woningen gaat. Meer informatie daarover lees je op de projectsite.

Nieuwbouw Switi in Zuidoost: centrale plek nabij park en winkels

Switi ligt centraal in Amsterdam Zuidoost, naast het Nelson Mandelapark en op loopafstand van winkelcentrum Amsterdamse Poort. Met verschillende mogelijkheden voor openbaar vervoer in de omgeving reis je zo naar andere delen van de stad. Ga je liever met de auto? Dan kun je gebruik maken van een van de deelauto’s die bij het project horen. Daarmee rij je zo de Gooiseweg op, dé verbinding tussen Zuidoost en het centrum. Die ligt om de hoek. Ook ben je in een mum van tijd op de ring.


Meer nieuws

Nieuws
Alles over de nieuwbouwplannen in Badhoevedorp op informatiemarkt (20 november)

Alles over de nieuwbouwplannen in Badhoevedorp op informatiemarkt (20 november)

22 oktober 2021
Nieuws
Park Valley: een nieuwe, groene stadswijk met ruim 700 woningen in Diemen

Park Valley: een nieuwe, groene stadswijk met ruim 700 woningen in Diemen

22 oktober 2021
Nieuws
Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

14 oktober 2021

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.