Nieuws
11 september 2023

Rozenbuurt, Zwaag: nieuwe tweekappers in verkoop! Ook nog kavels en 'rug-aan-rugwoningen' beschikbaar

Ooit was er een rozenkwekerij gevestigd, nu worden nabij de dorpskern van Zwaag (gemeente Hoorn) huizen gebouwd. Het zijn de huizen van een nieuwe wijk met een toepasselijke naam: Rozenbuurt. Uiteindelijk komen hier zo’n 420 woningen, bedoeld voor allerlei verschillende doelgroepen. De bouw van de eerste woningen is inmiddels gestart! En in fase 1a is nu nieuw woningaanbod in verkoop: zes fraaie twee-onder-één-kapwoningen.

Rozenbuurt, Zwaag: nieuw aanbod twee-onder-één-kapwoningen

De zes nieuwe twee-onder-één-kapwoningen (bouwnummers 16, 17, 19, 20, 38 en 39) hebben woonoppervlaktes van 131 tot 140 vierkante meter en een flinke tuin. De kavelgrootte ligt dan ook steeds rond de 260 vierkante meter. Hoewel de zes woningen verdeeld zijn over drie typen, zijn er flink wat overeenkomsten. Zo heb je een riante woonkamer met open keuken, drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping, en een ruime zolder waar je heel goed een werkruimte, speelkamer of extra slaapkamer van kunt maken. Er zijn daarnaast diverse opties om nog meer woonruimte te creëren, zoals een uitbouw, een dakkapel en – als je die hebt – een verlenging van de aangebouwde garage. Daar kun je overigens ook een extra slaapkamer en badkamer creëren, zodat wonen, koken, douchen en slapen allemaal beneden mogelijk is. De prijzen lopen uiteen van 539.500 tot 549.500 euro (v.o.n.). Kijk op de aanbodpagina op de projectsite voor meer informatie en om je in te schrijven. Je kunt ook de makelaar bellen: 0229-304180 (Hoekstra en Van Eck Makelaars) of 0229-573600 (Jaspers-Van Diepen Makelaars). Wees er wel snel bij, want de eerste opties zijn al vergeven.

Ook nog zelfbouwkavels, ‘rug-aan-rugwoningen’ en andere tweekappers beschikbaar

Behalve de zes twee-onder-één-kapwoningen die nu in verkoop zijn, is er nog ander woningaanbod beschikbaar in de eerste fase van Rozenbuurt. Het gaat om enkele vrije kavels, twee (andere) tweekappers en enkele ‘rug-aan-rugwoningen’. Dat zijn relatief compacte rijwoningen die de achtergevels delen met andere woningen in dezelfde rij. Verder krijgt deze fase vrijstaande woningen en grotere rijwoningen. Die zijn inmiddels allemaal verkocht. Op de aanbodpagina op de projectsite zie je welke woningen en kavels nog beschikbaar zijn en lees je er meer over. Ook kun je je inschrijven of een van de makelaars bellen.

Rozenbuurt: nieuwe, groene en klimaat-adaptieve woonwijk in Zwaag (Hoorn)

Rozenbuurt wordt een autoluwe, groene en klimaat-adaptieve wijk met een dorpse uitstraling. Uitbundig groen tempert hier straks de zomerse hitte en boerenslootjes vangen overtollig hemelwater op voor droge periodes. De wijk krijgt verschillende speel- en ontmoetingsplekken. En voetgangers en fietsers hebben volop de ruimte dankzij wandel- en fietspaden. Die benadrukken het dorpse en landelijke karakter van de nieuwe buurt. Uiteraard voldoen de woningen aan de modernste eisen op het gebied van duurzaamheid en energieprestaties.

Zwaag: authentiek dorp, veel voorzieningen, goed bereikbaar

Zwaag is een authentiek West-Fries lintdorp, met bruggetjes over de sloot naar boerderijen en woningen. Het dorp heeft winkelcentra met onder meer supermarkten, drogisterijen en een keurslager. Ook vind je er een cultureel centrum, verschillende basisscholen, een prachtig buitenzwembad en meerdere kinderdagverblijven. Er is een rijk (sport)verenigingsleven en nergens boven de grote rivieren kun je zo goed carnaval vieren als in Zwaag. Het dorp is goed te bereiken. Met de auto via de A7 en de N307, met de trein vanaf (onder meer) NS-station Hoorn. Vanaf dat station reis je zo naar Amsterdam. Dus als je stedelijk vertier zoekt, is de hoofdstad niet ver weg.

Het beste van twee werelden, met historisch Hoorn naast de deur

Toch is het maar de vraag of je wel naar Amsterdam hoeft voor de nodige reuring. Zwaag ligt namelijk praktisch tegen Hoorn aan en Hoorn wordt ook wel ‘klein Amsterdam’ genoemd. Hoorn is een schitterende, historische havenstad, met alle voorzieningen die je maar wenst. Denk aan gezellige horeca, een filmtheater, een schouwburg en het Westfries Museum. Maar ook goede scholen, volop winkels en parken. De ligging aan het IJsselmeer zorgt er bovendien voor dat je als watersporter helemaal aan je trekken komt. Zo combineer je in Zwaag het beste van twee werelden: het dorp en de stad.

Interesse? Schrijf je in of kom naar de bouwlocatie

Heb je belangstelling voor een woning in fase 1a van Rozenbuurt in Zwaag? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite voor het actuele woningaanbod en schrijf je in voor de woning van jouw voorkeur. Of kom naar de verkoopkeet op de bouwlocatie, bekijk de maquette, ontvang de brochure en ga in gesprek met de makelaar. Je kunt daar elke twee weken op een zaterdag terecht, tussen 11.00 en 13.00 uur. Het adres is Oostergauw 7 in Zwaag. De eerstvolgende datum waarop de keet open is, is zaterdag 23 september.

Bekijk overzicht