Nieuws
11 mei 2023

Rijkshuis: energiezuinig wonen op een centrale plek in Haarlem. Nog enkele appartementen beschikbaar

Energiezuinige nieuwbouwappartementen met een tuintje of balkon én een eigen parkeerplek. Je vindt ze in nieuwbouwproject Rijkshuis aan de Rijksstraatweg in Haarlem. Je woont hier vlak bij het Spaarne, op 8 minuten fietsen van het station en niet ver van het strand. Ook de sfeervolle binnenstad van Haarlem is prima aan te fietsen. Van de 17 appartementen zijn er nog enkele beschikbaar. De bouw van Rijkshuis start in het derde kwartaal, zo is de planning. De verwachte oplevering is vanaf het vierde kwartaal van 2024.

Rijkshuis: appartementen vanaf 295.000 euro in Haarlem

De appartementen in Rijkshuis zijn 38 tot 85 vierkante meter groot, met twee, drie of vier kamers. De prijzen beginnen bij 295.000 euro (v.o.n.). Dit is inclusief een parkeerplek voor je auto op het afsluitbare binnenterrein. Het gebouw krijgt ook een fietsenstalling, mét laadpunt voor elektrische fietsen. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Let op: de status van de woningen kan wel eens veranderen van ‘beschikbaar’ in ‘gereserveerd’, en andersom. Kijk daarom voor de meest actuele stand van zaken op de aanbodpagina op de projectsite.

Energiezuinig wonen, lage energiekosten

Je energiekosten zijn, bij normaal verbruik, relatief laag in Rijkshuis. Want de appartementen zijn gasloos en energiezuinig. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en allemaal voorzien van een (eigen) warmtepomp, een warmteboiler, een slim ventilatiesysteem met warmteterugwinning, en vloerverwarming. Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen, die energie opwekken voor alle bewoners. En wekken ze meer energie op dan er verbruikt wordt, dan gaat de opbrengst naar de de Vereniging van Eigenaren.

Minimale impact op klimaat en milieu, meer ruimte voor je hypotheek

Het energielabel van Rijkshuis is A++ of A+++. Dat betekent niet alleen lagere energiekosten en veel comfort, maar ook een minimale impact op klimaat en milieu. Én het betekent meer ruimte voor je hypotheek. Veel geldverstrekkers geven ook nog eens rentekorting. Nog meer duurzaamheid: waar geen panelen liggen, is het dak begroeid. Dat zorgt voor extra koelte op hete zomerdagen en houdt overtollig regenwater langer vast.

Alles in de buurt

Rijkshuis verrijst aan de Rijksstraatweg, aan de rand van de populaire Indische buurt in Haarlem. Je woont hier heel centraal, met bijvoorbeeld het station, de binnenstad en het strand op fietsafstand. In de directe omgeving haal je je dagelijkse boodschappen, zoals op het Marsplein of in winkelstraat Cronjé. Horeca vind je overal wel in Haarlem, en een biologische markt is slechts 5 minuten fietsen.

Interesse? Schrijf je in via de projectsite

Heb je belangstelling voor een van de laatste appartementen in Rijkshuis? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite, bekijk de nog beschikbare appartementen, maak een account aan en schrijf je in voor het appartement van jouw voorkeur. Mooijekind Vleut Makelaars neemt vervolgens contact met je op.

Bekijk overzicht