Nieuws
6 november 2023

Parkwijk, Lelystad: beneden-bovenwoningen vanaf circa 220.000 euro. Binnenkort in verkoop

Het ziet eruit als een rijtje van vier, maar het zijn toch echt acht woningen: de beneden-bovenwoningen die binnenkort in Parkwijk in Lelystad in verkoop gaan. Het gaat om vier benedenwoningen met wonen, koken, slapen en douchen gelijkvloers, en om vier tweelaagse bovenwoningen. De ‘bebo-woningen’ komen aan een plein en zijn bedoeld voor starters, singles en senioren. De prijzen beginnen bij ongeveer 220.000 euro (v.o.n.). De verkoop start binnenkort.

Parkwijk, Lelystad: benedenwoningen: alles gelijkvloers, uitzicht op het plein

De benedenwoningen zijn ongeveer 65 vierkante meter groot en hebben het hele woonprogramma op één woonlaag, de begane grond. Het gaat om de woonkamer, de keuken, de slaapkamer, de wc, de badkamer en de berging. Het zijn ideale woningen voor staters en singles, maar zeker ook voor ouderen; alles is gelijkvloers. Voor een extra ruimtelijk gevoel zorgt de plafondhoogte van 4,20 meter. En als koper heb je een eigen parkeerplaats op het besloten terrein achter de woning. Heel fijn: je woont meteen aan een plein met bankjes, bomen en speeltoestellen. Er zit geen tuin tussen, dus je bent ook geen tijd kwijt aan tuinonderhoud. De prijzen zijn nog niet vastgesteld, maar zullen liggen rond de 220.000 euro (v.o.n.).

Bovenwoningen: complete woningen met een fijn balkon

De bovenwoningen hebben een woonoppervlak van ongeveer 80 vierkante meter. Deze woningen zijn tweelaags, met de voordeur op de begane grond. Op de eerste woonlaag heb je de woonkamer met een open keuken, de wc en een technische ruimte. De tweede woonlaag biedt ruimte aan drie (slaap)kamers en de badkamer met douche en tweede wc. Je hebt daarnaast een fijn balkon van circa 13 vierkante meter, van waaraf je uitkijkt over het plein. En, net als bij de benedenwoningen, een eigen parkeerplaats op het besloten achterterrein. Ook de koopsommen van de bovenwoningen zijn nog niet definitief, maar liggen rond de 325.000 euro (v.o.n.).

Bijna energieneutraal wonen in Parkwijk, dus een lagere energierekening

De beneden-bovenwoningen voldoen aan de BENG-norm en zijn dus bijna energieneutraal. Ze zijn daarnaast voorzien van vloerverwarming. Dat bij elkaar levert een lagere energierekening en meer wooncomfort op. Over comfort gesproken: omdat het om nieuwbouw gaat, heb je in de komende tien jaar nauwelijks kosten voor onderhoud.

Meld je aan en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een beneden-bovenwoning in Parkwijk in Lelystad? Meld je dan aan via Hoe Wonen, het nieuwbouwplatform van ontwikkelaar Van Wijnen. Dan hoor je vanzelf wanneer de verkoop start.

Parkwijk Lelystad: op drie kwartier van Amsterdam

Parkwijk is een jonge, groene én gevarieerde woonwijk in het stadshart van Lelystad. Je vindt er knusse hofjes en sfeervolle slenterstraatjes, en wandelt zo naar het Woldpark of naar alle voorzieningen van het centrum. Ga je vaak naar de Randstad? Binnen drie kwartier rij je met de auto naar Amsterdam. Of pak de trein. Vanaf je nieuwe huis wandel je in vijf minuten naar Station Lelystad Centrum.

Bekijk overzicht