Nieuws
18 september 2023

Ontdek hoe je kunt wonen in Almere Nobelhorst tijdens Binnenkijkroute (zaterdag 30 september)

Hoe is het om in Nobelhorst, het dorp van Almere, te wonen? Je ontdekt het op zaterdag 30 september tijdens de Binnenkijkroute. Tussen 10:30 en 13:00 uur kun je hier verschillende (inmiddels bewoonde) nieuwbouw- en zelfbouwhuizen bezoeken. Bewoners stellen hun huis open zodat je binnen een kijkje kunt nemen en met hen in gesprek kunt. Tegelijkertijd krijg je een uitstekende indruk van de woonomgeving. En het mooie is: er gaat ook nieuw huizenaanbod in verkoop!

Vertrekpunt Binnenkijkroute: Informatieschuur (vanaf 10:30 uur)

Behalve met de bewoners kun je tijdens de Binnenkijkroute ook in gesprek met de mensen van het Nobelhorst-verkoopteam. Zij zijn aanwezig in de Informatieschuur, het informatiecentrum aan de Nobellaan 13A in Almere. Dat is ook het startpunt van de Binnenkijkroute. Je wordt ontvangen met koffie, kunt in gesprek met het verkoopteam en krijgt een kaart met de adressen die je kunt bezoeken. Vervolgens ga je op pad. Bijzonder: een van de opengestelde huizen is een twee-onder-één-kaphuis in aanbouw in project Aan het Bos. Dit huis is nog te koop en wordt nog dit jaar opgeleverd. Je hoeft je voor de Binnenkijkroute niet aan te melden. Uiteraard kun je ook na afloop in de Informatieschuur met het verkoopteam in gesprek. De Binnenkijkroute is van 10:30 tot 13:00 uur.

Ook nieuw huizenaanbod in verkoop in Nobelhorst

Het evenement valt samen met de komst van nieuw huizenaanbod in Almere Nobelhorst. Tegelijkertijd met de Binnenkijkroute, dus zaterdag 30 september, gaan in nieuwbouwbuurt Groen Nobelhorst 8 rijhuizen in verkoop. Deze energieneutrale en natuurinclusieve huizen verrijzen aan de Nobellaan en hebben woonoppervlaktes van circa 127 vierkante meter. Elders in Nobelhorst, in deelproject De Eilanden, komt ook nieuw huizenaanbod aan: 6 rijhuizen en 8 twee-onder-één-kaphuizen. De naam De Eilanden zegt het al: deze huizen worden omringd door water. In een aantal woningen heb je zelfs je tuin aan het water. Behalve water krijgt het buurtje ook veel groen. Zo komt er een mooie bomenweide, waar je kunt picknicken en van de zon genieten. En waar kinderen kunnen spelen. Meer informatie over het huizenaanbod vind je op de projectsite.

Nobelhorst: leven met de natuur, niet ver van de stad

In Almere Nobelhorst woon je altijd dicht bij het water en de natuur. Hierdoor leef je écht met de seizoenen. Je buren ontmoet je tijdens een wandeling of op een van de centrale plekken in het dorp. Kinderen spelen heerlijk buiten dankzij de autoluwe straten en natuurspeelplekken. En met een bos als achtertuin verveel je je nooit. Je geniet hier van het dorpse karakter en de gemoedelijke sfeer. Tegelijkertijd zijn de voorzieningen van het centrum van Almere nooit ver weg.

Bekijk overzicht