Nieuws
26 januari 2022
De Nieuwe Sint Jacob: zorgwoningen in het centrum van Amsterdam

Genieten van de levendigheid van Amsterdam, met het gemak van zorg dichtbij en aan huis. Het kan in De Nieuwe Sint Jacob in de Plantagebuurt. 45 van de 325 levensloopgeschikte huurappartementen zijn specifiek voor mensen die zorg nodig hebben. Afhankelijk van uw wensen en behoeften, kunt u allerlei diensten afnemen. Zoals maaltijdvoorziening, personenalarmering en hulp in de huishouding. Maar ook een kapper aan huis of een dagje uit. Makkelijk voor u, en een geruststellend idee voor uw familie, vrienden en mantelzorgers.

De Nieuwe Sint Jacob: fijn zelfstandig wonen met zorg in huis

Alles in De Nieuwe Sint Jacob is erop gericht dat u zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen. U kunt zorg afnemen van aanbieder Amstelring, die zich in het gebouw gaat vestigen. En in de directe nabijheid van het gebouw zijn diverse praktijken van huisartsen en fysiotherapeuten gevestigd. Meer informatie over het zorgaanbod in De Nieuwe Sint Jacob staat op de projectsite.

Gezellige activiteiten, uitjes, ontmoetingsruimte, koffiecorner, pakketservice en meer

Behalve de zorgdiensten die u als huurder van de zorgappartementen kunt afnemen, biedt De Nieuwe Sint Jacob nog meer gemak. Zo is er een community manager. Hij of zij is door de week op vaste tijden in het complex aanwezig. De community manager is uw aanspreekpunt, organiseert leuke activiteiten en uitjes en helpt bewoners die zelf activiteiten en bijeenkomsten willen organiseren. Verder is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte, een koffiecorner, een huismeester voor klussen, onderhoud en schoonmaak, en een afhaalpunt waar pakketjes worden bezorgd als u niet thuis bent. Een van de meest geliefde plekken is de schitterende binnentuin, waar de prachtige kapel voor een bijzondere sfeer zorgt. De kapel stamt uit de tijd dat er op de plek van De Nieuw Sint Jacob een rooms-katholiek ‘oude mannen- en vrouwenhuis’ stond.

Wilt u weten wat De Nieuwe Sint Jacob aan wooncomfort kan bieden? Bekijk dan deze video van de modelwoning:

Plantagebuurt: geliefde plek in Amsterdam, nabij Artis, Hortus en binnenstad

De Nieuwe Sint Jacob staat in de Plantagebuurt in Amsterdam Centrum. Deze groene, ruim opgezette buurt is een geliefde plek om te wonen. In de directe omgeving vindt u een keur aan kunst, cultuur en natuur. Met de negentiende-eeuwse dierentuin Artis aan de overkant, en de Hortus Botanicus en het voormalig woonhuis van Rembrandt in de buurt, is er genoeg inspiratie voor een middagje uit. Met de kleinkinderen bijvoorbeeld. Hoe fantastisch is het om een bezoekje aan opa en oma te combineren met de dierentuin? U woont hier bovendien niet ver van alle winkels, musea, restaurants en theaters van de binnenstad. En wilt u even bijkomen van de bruisende woonomgeving? Geniet dan van de serene binnentuin.

Goed bereikbaar, parkeren onder het gebouw

U woont in De Nieuwe Sint Jacob op een goed bereikbare plek, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Trams richting het centrum en Amsterdam Centraal Station stoppen voor de deur. En uw auto parkeert u eenvoudig en veilig in de garage onder het complex.

Interesse? Vraag het informatiepakket aan of bel de makelaar

De bouw van De Nieuwe Sint Jacob zit in zijn laatste fase. Prognose oplevering is het tweede kwartaal van dit jaar. Wilt u meer weten over de zorgappartementen en wat de mogelijkheden zijn voor u of voor degene aan wie u zorg verleent? Vraag dan een informatiepakket aan via deze link. Of bel de verhuurmakelaar: 088-5454645. Heeft u vragen over zorg? Neem dan contact op met Amstelring. Er zijn telefonische spreekuren op dinsdag en vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. Amstelring is bereikbaar op: 020-7560030.

Bekijk overzicht