Nieuws
11 juni 2022

Finale Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022: stem nu op jouw favoriete project

De finale van de strijd om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022 is losgebarsten. Tot en met donderdag 16 juni (09.00 uur) kun je via de Nieuwbouwprijspagina op deze site stemmen op jouw favoriete nieuwbouwproject. Tien projecten zijn genomineerd. Van elk project heeft omroep AT5 een video-impressie gemaakt.

52 deelnemende nieuwbouwprojecten in Amsterdam, 10 genomineerd

De tien genomineerde projecten kregen in de eerste ronde, waaraan 52 nieuwbouwprojecten meededen, de meeste stemmen van een publieksjury. Doe mee en breng hier je stem uit op jouw favoriete project!

Amsterdamse Nieuwbouwprijs: publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is de jaarlijkse publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Bij deze editie gaat het om projecten die tussen augustus 2020 en augustus 2021 in Amsterdam zijn opgeleverd. De tien projecten die de finale hebben gehaald, liggen verspreid over de stad.

Ook stemmen op beste project van afgelopen 15 jaar!

Tegelijkertijd met de jaarlijkse verkiezing kun je ook je stem uitbrengen op het beste project van de afgelopen vijftien jaar. Voor die eervolle prijs zijn drie eerdere winnaars van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs genomineerd.

Uitreiking op zaterdag 18 juni

Op zaterdag 18 juni wordt bekend welk project heeft gewonnen. De wethouder Bouwen en Wonen en een bestuurder van Bouwend Nederland zullen de prijs die middag uitreiken aan de bewoners, de opdrachtgever, de architect en de bouwer van het winnende project. De verkiezing vindt voor de vijftiende keer plaats. De organisatie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs is in handen van Amsterdam Woont, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Bouwend Nederland en AT5.

Bekijk overzicht