Nieuws
7 december 2022

Nu in presale: de Oosterlingen. Nieuwbouw in hartje Amsterdam

142 studio’s, appartementen, stadswoningen, lofts en penthouses in hartje Amsterdam. Ontdek nieuwbouwproject de Oosterlingen, op de kop van de nieuwe stadswijk Oostenburg, aan het Lijnbaanplein en de Isaac Titsinghkade. Dit is een van de laatste plekken in de binnenstad waar nieuwbouw mogelijk is. De Oosterlingen bestaat uit zeven markante, groene en duurzame gebouwen. De eerste 50 woningen zijn op 7 december in presale gegaan. Bijzonder: de woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht.

Nu in presale

De verkoop van de Oosterlingen verloopt in drie fases. Voor de eerste 50 woningen is de presale dus op 7 december gestart. De start verkoop volgt later.

De Oosterlingen: gevarieerd woningaanbod met 142 duurzame woningen

De 142 woningen in de Oosterlingen variëren van studio’s en appartementen tot ruime stadswoningen, lofts en luxe penthouses. Bijna elke woning is uniek, met veel aandacht voor ruimtelijkheid, originaliteit en kwaliteit. Lichte woonkamers met veel privacy, grote raampartijen, een duurzame keuken van Häcker of een designkeuken van SieMatic, en een complete badkamer. Je vindt het allemaal terug in de woningen, die ook nog eens van de duurzaamste gemakken zijn voorzien. De beste isolatie, triple glas, vloerverwarming en een WKO-installatie met warmtepomp garanderen een optimaal leefklimaat tegen lage energielasten. Veel woningen hebben een eigen buitenruimte, zoals een dakterras, balkon of loggia. Daarnaast zijn er drie gemeenschappelijke daktuinen waar je je buren kunt ontmoeten.

Leefbare omgeving voor mensen en dier

Het ontwerp van de Oosterlingen (door architectenbureau MVRDV) zet in op een leefbare omgeving voor mens en dier: puur, groen, biodivers, circulair en toekomstgericht. Elk gebouw krijgt zijn eigen duurzame gevel, gemaakt van bijvoorbeeld hout, baksteen of biobased composiet, of bedekt met begroeiing. Uitgangspunt bij de materiaalkeuze is dat de herkomst lokaal is en dat het waar mogelijk herbruikbaar of hergebruikt is. Kenmerkend is verder het vele groen aan de gevels, in de drie gemeenschappelijke daktuinen en tussen de privé-dakterrassen. Al dat groen is zodanig gekozen dat de verschillende soorten samen bijdragen aan het voortzetten en versterken van de bestaande flora en fauna in de omgeving. Elk gebouw van de Oosterlingen vormt naast een thuis voor zijn toekomstige bewoners ook een thuis voor vlinders, vogels, bijen en vleermuizen. Dit draagt bij aan de biodiversiteit van de stad. Zo trekken de bijenstenen bijen aan die de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad verbeteren. En bieden de mussenhuizen aan de beschermde inheemse huismus een veilige plek om te nestelen.

Oostenburg: moderne stadswijk, omringd door water

Vroeger was Oostenburg een industriële stadswerf, tegenwoordig een moderne stadswijk in wording, omringd door water. In de Oosterlingen woon je rustig op een eiland, met de gemakken van de binnenstad om de hoek. De industriële kades en gezellige terrasjes aan het water zorgen voor een bijzondere sfeer en een gevoel van vrijheid. Dit is op en top eilandleven, midden in de stad.

Bekijk overzicht