Nieuws
9 juli 2022

Bouw BRISK in Amsterdam Zuidoost van start. Start verkoop eerste appartementen in september

270 huur- en koopwoningen, ruim 3.000 vierkante meter kantoorruimte, een maatschappelijke voorziening en 144 parkeerplaatsen. Nieuwbouwproject BRISK in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost is een gebouw van de grote getallen. Op woensdag 6 juli ging de bouw van start. In september gaan de eerste appartementen in verkoop.

BRISK, Amsterdam Zuidoost: vijf gebouwen met woningen en kantoren, fraaie binnentuin

BRISK verrijst aan de Hettenheuvelweg en komt in de plaats van een kantoorgebouw. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit vijf gebouwen, met woningen en kantoren. Tussen die vijf gebouwen in komt een aantrekkelijk groen binnenterrein, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Over ‘groen’ en ‘buiten’ gesproken. BRISK komt áán het Hondsrugpark, het langgerekte park waar de nieuwe stadswijk zijn naam aan te danken heeft. Je loopt het gebouw uit en je geniet van de vele bomen en planten, fijne zitplekken en kronkelige paden, waar je kunt ontspannen, sporten en met vrienden afspreken.

Koop, sociale huur en middeldure huur aan het Hondsrugpark in Amsterdam

Het project krijgt 259 appartementen en 11 stadswoningen. Van de appartementen zijn er 187 bedoeld voor de verhuur. Ruim de helft daarvan valt in de sociale huursector, de rest is middeldure huur. De overige woningen (72 appartementen en dus 11 stadswoningen) zijn koopwoningen.

Start verkoop eerste appartementen in september

De eerste 36 appartementen gaan in september in verkoop. Deze appartementen liggen op de etages 10 tot en met 16 van de hoge toren van BRISK. Het gaat om twee- en driekamerwoningen met een eigen buitenruimte. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, een comfortabele badkamer en een apart toilet. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BRISK en het meteen horen als de verkoop gaat starten? Meld je dan aan als belangstellende via de projectsite www.briskamsterdam.nl. Het is nog niet bekend wanneer de verhuur start. Dat gebeurt in de regel pas als de oplevering in zicht is.

Gasvrij, duurzaam en natuur-inclusief

De woningen in BRISK worden gasvrij, duurzaam en natuur-inclusief. Dat laatste blijkt onder meer uit het feit dat regen wordt opgevangen via waterbuffers. Of uit de circulaire keramische tegels op een van de gevels.

Hondsrugpark: van kantorenwijk naar levendige stadswijk

Hondsrugpark is niet een wijk die in een onbebouwde polder uit de grond wordt gestampt. Nee, het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA in Amsterdam Zuidoost is nu vooral nog een kantorengebied. Maar dat verandert in hoog tempo. Oude kantoorgebouwen maken plaats voor stijlvolle woontorens, fijne werkplekken en voorzieningen als winkels en koffietentjes. Kloppend hart van deze nieuwe stadswijk wordt het Hondsrugpark, dat wel zeven voetbalvelden groot is en waar de nieuwe wijk de naam van draagt.

Bekijk overzicht